bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Florida po dobré sezoně podepisuje, v týmu zůstává i hokejový cestovatel

15. července 2021, 20:57

Matěj Hodoval

Vedení Panthers po zajímavém ročníku skládá kádr na nadcházející sezonu. Svou budoucnost s klubem spojili dva hráči, z nichž jeden je útočník Anthony Duclair. Toho se klubu ze slunné Floridy podařilo podepsat za velmi dobrou cenu.

Nejvýraznějším podpisem je útočník Anthony Duclair. Produktivní Kanaďan v loňské sezoně posbíral dvaatřicet bodů (10+22) ve třiačtyřiceti zápasech základní části. V prvním kole play-off proti pozdějšímu vítězi z Tampy Bay však nebodoval.

Pětadvacetiletý forvard za poslední čtyři roky vystřídal hned pět klubů, teď to ale vypadá, že konečně našel svůj hokejový domov. Na Floridě kývl na tříletý kontrakt, který průměrně zatíží platový strop Cats třemi miliony dolary.

„Anthony přinesl do našeho klubu rychlost a techniku. Těšíme se, že tu bude pokračovat takový kreativní tvůrce hry a cenný člen naší komunity. Jsme nadšení, že následující roky bude členem naší rodiny,“ vyjádřil se na Duclairovu adresu generální manažer Bill Zito.

Kromě něj setrvá v červeném dresu také obránce Gustav Forsling.

Švédského zadáka si Panthers stáhli z listiny nechráněných hráčů, na kterou jej v lednu tohoto roku umístilo vedení Caroliny. A s ohledem na to, jak lacino k takovému hráči přišli, se dá tento tah považovat za velice povedený.

Ve floridské organizaci totiž rodák z Linköpingu zažil svou dosud nejpovedenější sezonu ve slavné National Hockey League. Za čtyřicet tři zápasů nastřílel pět branek a na dalších dvanácti se podílel asistencí, poprvé v kariéře také okusil vyřazovací část, během níž nastřádal dva kanadské body (1+1).

„Poté, co se v lednu připojil k naší organizaci, má za sebou sezonu, ve které vylepšil svá individuální maxima a zlepšil i hru dozadu, čímž vyztužil naší modrou čáru. Těšíme se, jak se dál bude jeho hra vyvíjet,“ řekl Zito.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.