bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fleury pózoval v nové výstroji, s Chicagem chce do play-off

19. září 2021, 11:55

Matěj Hodoval

Na tohle si hokejoví fanoušci budou muset chvíli zvykat. Brankář Marc-André Fleury se po svém překvapivém přesunu do Chicaga poprvé představil ve výstroji v barvách svého nového zaměstnavatele.

Hvězdy NHL si v posledních dnech plnily tradiční mediální povinnosti. V průběhu sezony už na podobná focení a točení videí nebude prostor. Při této příležitosti si poprvé oblékl novou výstroj Marc-André Fleury.

Kanadský gólman vsadil na ten starý, klasický vzhled betonů, lapačky a vyrážečky. K týmu s tak bohatou historií, jako je právě Chicago, výstroj skvěle pasuje.

Na obou stranách masky dominuje logo Blackhawks. Dále na ní najdeme černobílé pruhy, hvězdy z chicagské vlajky a pár pírek.

Autor helmy Stéphane Bergeron zmínil, že jeho kreativita byla dosti omezená, neboť tým zamítl tři předchozí návrhy. Podle klubu nesmí maska obsahovat mnoho symbolů odkazujících na původní obyvatele.

Fleury se zabydluje v Chicagu

Vyhrál Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře sezony, pak byl vyměněn za téměř žádnou protihodnotu. Fleuryho přesun mnohé překvapil, sám brankář zvažoval po šokujícím trejdu konec kariéry. Hlavně kvůli manželce a třem dětem, pro které by další stěhování nebylo jednoduché.

„Dlouho jsem dělal to, co mě baví. Nechtěl jsem být sebestředný. Myslel jsem si, že kariéru ukončím ve Vegas a pak tam budu žít. Takže se nám trochu změnily plány,“ přiznává.

„Ale Blackhawks mi pomohli zabydlet se ve městě. Škola je pro děti skvělá, líbí se jim tam. I manželce se tu líbí, takže si nemůžu stěžovat,“ říká Fleury.

Byť už má ve své sbírce tři prsteny pro vítěze Stanleyova poháru, jeho hlad po úspěchu je stále velký. „Chci s týmem uspět, dostat se do play-off a dojít daleko. To je můj cíl, na to jsem soustředěný,“ hlásí nová opora mezi třemi tyčemi.

Obměněné Chicago rozhodně míří výš, než tomu bylo minulý rok, kromě hvězdného gólmana přišel třeba obránce Seth Jones. Navíc se chystá návrat kapitána Jonathana Toewse, jenž vynechal kvůli zdravotním problémům loňskou sezonu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.