bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fleischmann si konečně zahrál, ale na neobvyklé pozici

21. dubna 2015, 15:41

David Zlomek

Tomáš Fleischmann se konečně dočkal. Po dvou play off zápasech dostal i on příležitost a pomohl Anaheimu k třetí výhře. V pondělí ráno Kačeři bruslili, aby se připravili na třetí utkání s Winnipegem. Ve čtvrtém útoku trénoval právě Fleischmann, který sice hrává na křídle, ale v noci hrál ve středu čtvrtého útoku, přičemž po stranách měl Emersona Etema a Tima Jackmana. Příležitost dostal kvůli zranění Wagnera.

Pozice centra není Fleischmannovi úplně cizí, jelikož ve středu útoku hrál. Když vyrůstal a když hrál ve Washingtonu. Trenér Ducks Bruce Boudreau ho zná a zná i jeho hru na centru, jelikož ho trénoval právě v hlavím městě USA. „Byl dobrý. Hrál pode mnou ve Washingtonu tři měsíce právě na té pozici. V té době hrál v druhé lajně se Seminem a Laichem a hrál velmi dobře. Takže je jednou z mnoha variant na střed,“ řekl Boudreau.

Ale třicátník Fleischmann řekl, že centra hrál naposledy před čtyřmi lety. A mezi křídlem a centrem jsou zřetelné rozdíly, on sám to může potvrdit. „Hlavní rozdíl je, že hrajete níže, než kde operujete jako křídlo,“ vysvětloval. „Hrajete v obranném pásmu, abyste pomáhal obráncům a ujistil se, že soupeř neskóruje. Také máte vyhrávat souboje u mantinelů. Nemůžete jen tak opustit pásmo, musíte každému pomoci.“

Fleischmann se do Kalifornie dostal vlastně poměrně nečekaně. Anaheim si ho vyhlédl pár dnů před posledním dnem přestupů a z Floridy ho získal za výběr v třetím kole letošního draftu a Dany Heatleyho. V play off odehrál na svůj věk poměrně málo zápasů, a to 30. „Sem tam se kluci zraní, takže je dobře, že máme v týmu hloubku,“ narážel Čech na zranění Wagnera. „Jenom čekám na příležitost, abych se ujistil o připravenosti. Volné místo je teď místo centra, takže budu pracovat na vhazování a uvidíme,“ říkal ještě před zápasem.

Play off debut v dresu Anaheimu pro něj byl velmi šťastný, i když určitě nervy drásající, protože Ducks vyhráli až v prodloužení, navíc v zápase padlo cekem devět gólů. Kalifornský tým vede sérii už 3:0 a čtvrtou výhru bude moci přidat už v noci na čtvrtek. Tu třetí zařídil gólem již ve zmiňovaném prodloužení Rickard Rakell. Na tom by nebylo nic divného, ale tento Švéd přepsal klubovou historii, stal se totiž nejmladším hráčem organizace, který dal gól v prodloužení ve vyřazovacích bojích.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.