bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Flames si pojistili mladého útočníka. Vydělá si téměř sedm milionů

27. srpna 2021, 18:43

Matěj Hodoval

Calgary ohlásilo prodloužení smlouvy s jedním ze svých útočníků. Další tři roky v Albertě zůstane třiadvacetiletý Kanaďan Dillon Dubé, kterému v létě vypršela nováčkovská smlouva. Na kolik si přijde?

Rodák z Britské Kolumbie kývl na tříletý kontrakt, který zatíží platový strop Calgary 2,3 miliony dolary ročně. Celková hodnota smlouvy tak činí 6,9 milionu, tedy skoro 150 milionů českých korun.

Slušný kontrakt pro třiadvacetiletého útočníka, z něhož může vyrůst náhrada za Sama Bennetta, jenž byl během minulého ročníku vyměněn na Floridu, kde se mu podařilo navázat na ty lepší roky v dresu s hořícím C na prsou.

„Poprvé jsem si prošel tímto procesem bez smlouvy, ale věděl jsem, že se to vyřeší. Bylo to pro mě opravdu jednoduché rozhodnutí tu zůstat a být součástí této party. Jsem šťastný, že jsem podepsal před začátkem přípravných kempů a můžu se tak soustředit na ten další krok,“ řekl po podpisu smlouvy.

Dubé vloni zažil z osobního hlediska dosud nejpovedenější rok v National Hockey League. Podařilo se mu vylepšit své osobní maximum jak ve vstřelených gólech, tak v počtu asistencí a pochopitelně tedy i v nasbíraných kanadských bodech.

Konkrétně odehrál jednapadesát utkání, v nichž nastřílel jedenáct branek a přidal stejný počet asistencí. Celkem má mezi elitou bilanci 121 utkání a 43 bodů (18+25).

A jaké jsou jeho cíle před nadcházejícím ročníkem? Rozhodně vytvořit si pevnější pozici v kádru Plamenů. Trenéři jej někdy nasazovali i v elitní formaci, jindy zase velkou část zápasu proseděl na střídačce.

Fanoušky si získal hlavně svou netradiční oslavou gólu v derby o Albertu, kdy úsměvným způsobem napodobil svého oblíbence – basketbalistu LeBrona Jamese. V rozhovoru přiznal, že mezi velké fanoušky této oslavy se řadí i jeho spoluhráč Milan Lucic, a tak z toho vznikl dokonce předzápasový rituál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.