bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fanoušci v Kanadě smí poprvé na hokej. Cena? Víc než čtvrt miliónu!

28. května 2021, 18:00

Jiří Lacina

Vlastně to není nic neočekávatelného. A vlastně bychom to měli klubům NHL přát. V Evropě prý někteří fotbaloví giganti stojí krůček od bankrotu, závazky vůči hráčům se fakticky nezměnily, příjmy pořádně vyschly. Se stejným problémem bojuje NHL.

Liga možná až moc zbrkle využila situace a dohodla se s hráči krátce po loňském play off na nové kolektivní smlouvě. Ta se už o pár měsíců později jevila nevýhodná. Důvodem byl covid a pokračující restrikce. Když se teď diváci pomalu, v omezeném množství vrací do arén, zřejmě nikoho nepřekvapí, že ceny vstupenek atakují nebesa.

A není třeba čekat na finále, kde je takový postup v normálních časech běžný. Montrealská média píšou o „nejžhavějších lupenech v Kanadě“, při jejich koupi se ale pořádně prohnete. „Pokud chcete získat jeden z 2500 lístků na šestý zápas Montrealu s Torontem v Bell Centru, musíte si koupit páreček,“ píše list Gazette.

Jsou pořád k mání!

Jejich cena je ale šílená...

Do některých sektorů se vyšplhala až na 7865,- kanadských dolarů, za dva je to 15 730,-. Hodně nahrubo řekněme něco přes čtvrt miliónu Kč. Kupní síla průměrného Kanaďana je jistě větší než u nás, ale tohle je řacha i pro zámořského nadšence. Nejlevnější lístky se blíží tisícovce, tj. dva tisíce za pár; zhruba pětinu dělají poplatky a daně.

Výnosy z omezené kapacity se při takové cenně lístků budou blížit plné hale v základní části. Kdo vydrží v play off víc kol, něco málo finančně dožene, kdo dlouho nepobude, má smůlu. Očkování není povinné. Samozřejmostí je ale odstup mezi lidmi a ochrana úst.

V Kanadě byli hygienici náročnější než ve Spojených státech. Basketbaloví Toronto Raptors a bassebaloví Blue Jays hráli letos v USA. Návštěva v Bell Centru bude první v této sezóně na území Kanady. První hokej před lidmi po patnácti měsících. Povoleno je 12% kapacity haly.

Cestu do hlediště si pravděpodobně najdou i nějací příznivci Toronta z provincie Quebec, jimž formálně nikdo účast nezakázal. Omezení při přechodu hranic provincií stále jsou, ta ale zřejmě nebudou nepřekonatelná, píše kanadský tisk.

Pokud Montreal vyhraje a zůstane v sérii, nepochybně vzroste tlak na vládu Quebecu. Fanoušci Maple Leafs budou chtít pro eventuální sedmý zápas doma totéž. Tamní premiér Doug Ford prý se ale stále nerozhodl, zda otevřít školy; rozhodování, zda zpřístupnit hokejový zápas, tak pro něj bude „velká výzva“, abychom citovali doslova.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.