bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Enfant terrible a jeho pokání. Kadri nahání Ovečkina s edmontonským supertandemem

4. prosince 2021, 14:31

Tomáš Zatloukal

Když na jaře Nazem Kadri vyfasoval osmizápasovou suspendaci, bylo to potřetí, co v kariéře během vyřazovacích bojů dostal stopku. Mnozí fanoušci nad ním zlomili hůl, byl pro ně naprostým vyvrhelem. Vždyť opět v nejdůležitější chvíli oslabil a zradil vlastní mančaft. Coloradský generální manažer Joe Sakic se ale neukvapil a dal kanadskému útočníkovi další šanci. Výsledek? Vděčný borec je čtvrtým nejproduktivnějším hokejistou celé NHL, báječně zastoupil zraněného tahouna Nathana MacKinnona.

Když se podíváte na nejlepší desítku hokejistů podle získaných bodů, na sto procent v ní pro vás bude tím nejpřekvapivějším jménem právě Kadri. Se 30 body je čtvrtý, za Alexem Ovečkinem, Connorem McDavidem a Leonem Draisaitlem.

Kadri má tento týden za sebou tradičně emotivní návrat do Toronta, v noci na čtvrtek "doma" zazářil dvěma góly, jednoznačné porážce 3:8 ale nezabránil. Výhru Maple Leafs dirigoval muž, z něhož si rodák z ontarijského Londonu před zápasem tropil žerty.

"Auston vypadá bez toho knírku na deset," smál se Kadri Austonu Matthewsovi. Elitní kanonýr pak nasázel hattrick a byť mohl popíchnutí bývalému spoluhráči vrátit, před zámořskými novináři Kadriho vychválil. "V naší kabině Nazema všichni zbožňovali."

Kadri má k Torontu stále silné pouto. Vyrostl poblíž, žijí tam jeho příbuzní. Byl v sedmém nebi, když hrával za Javorové listy, teď by si přál, aby se s nimi setkal ve finále Stanley Cupu. "A myslím si, že to není nereálné," dumal po vysoké prohře ve Scotiabank Areně.

V jednatřiceti letech se tam snaží dotáhnout Laviny. Je srdcem formace složené z hráčů, kterým končí v létě smlouva. Na křídlech má Andrého Burakovskyho s Valerijem Ničuškinem. Zásobuje je skvělými pasy, stejně jako další parťáky při přesilovkách

MacKinnon se v Torontu konečně vrátil do coloradské sestavy, nicméně Kadri kvůli tomu rozhodně nezvolní. Hraje o svou budoucnost, navrch má náturu chorobného soutěživce. Ostatně přemotivovanost vedla k jeho "blikancům" v play-off.

"Jsem ohromně rád za podporu, které se mi v Coloradu dostalo," pověděl o tom, jak prožíval náročné chvíle, které si sám způsobil zmíněnou suspendací. Je muslimem a jeho bodové žně jsou tím nejlepším pokáním. Avs v něm mají oporu, v jakou snad ani nedoufali.

Vždyť Kadri, za listopad vyhlášený třetí hvězdou NHL, zatěžuje platový strop pouze 4,5 miliony dolarů. Z toho vyplývají dvě věci – momentálně patří k top hokejistům v poměru cena/výkon a jeho časy pod Skalistými horami se blíží ke konci.

Proč? Pokud bude pokračovat v současných výkonech, Sakic si zkrátka jeho služby nebude moct dovolit. Všichni asi tušíte, kam by pak Kadri nejraději zamířil. Je ovšem otázkou, zda jsou v Torontu s platovým stropem lépe. Někdejší parťáci by každopádně Kadriho brali všema deseti.

To hokejová veřejnost vnímá Kadriho jinak. I to se ale teď postupně mění.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.