bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Emotivní závěr! Navrátilec Kadri hrdinou, Cooper zadržoval slzy

23. června 2022, 9:10

David Zlomek

Další zápas finále, další zápas jako řemen. Tahle série opravdu baví. Po ofenzivních hodech přišel konečně trochu těsnější zápas, který rozhodlo až prodloužení. Mečbol pro svůj tým vybojoval Nazem Kadri, jenž se do hry vrátil po operaci! Gól byl však pořádně kontroverzní, trenér Blesků z toho byl pořádně rozhozený.

Jak se to všechno semlelo? Domácí Tampa Bay, jež bojovala o vyrovnání série, v zápase dvakrát vedla. Hosté však v obou případech dokázali srovnat krok, a tak muselo dojít na prodloužení.

Hru nervů po dvanácti minutách rozsekl Nazem Kadri, letos už po několikáté faktor X Bednarova týmu. Nebylo to ale úplně jednoduché. Kadri totiž po třetím zápase konferenčního finále musel zamířit na operaci s rukou. Málokdo si myslel, že se ještě letos vrátí. Díky obrovské vůli a obětování se však na ledě objevil a napsal dokonalý příběh.

„Je to pro nás obrovská výhra, nevzdali jsme se a dotáhli jsme to v prodloužení,“ říkal v pozápasovém rozhovoru střelec vítězné branky. „Na tohle finále jsem čekal celý život." 

Gól však provázel nádech nejistoty. Nějakou dobu to trvalo, než si rozhodčí a všichni hráči všimli, že puk není ve Vasilevského výstroji, nýbrž v horním oblouku branky. Jakmile se to zjistilo, vypuklo obří nadšení borců z Denveru.

Pořádně rozhozený byl po utkání trenér Blesků Jon Cooper. Na tiskové konferenci po zápase zprvu mluvil o tom, jak má NHL rád a jak se mu splnil sen. Bylo vidět, že něco nehraje a že je Cooper pořádně emočně pohnutý. 

Pak se začal zadrhávat. „Je pro mě těžké mluvit. Budu s vámi mluvit až zítra. Až uvidíte záznam toho gólu, pochopíte mě. Pravděpodobně jsme měli ještě pořád hrát. Budu vám k dispozici zítra,“ zvedl se a odešel.

O co šlo? V momentě, kdy Kadri vstřelil gól, bylo na ledě šest hráčů Colorada. Potvrzují to jak snímky z kamer, tak samotný oficiální zápis o utkání! 

Lightning cítí velké poškození, oprávněně. Zvítězí spravedlnost a vrátí se série zpátky do Tampy Bay? Nebo se bude slavit už příště v Coloradu? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.