bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Elitní bek KHL má namířeno do Severní Ameriky, komu se Mikko Lehtonen upíše?

1. května 2020, 18:56

Jiří Sameš

Mikko Lehtonen, nejlepší zadák uplynulé sezony Kontinentální hokejové ligy, má namířeno do Severní Ameriky. Jeho spolupráce s finským týmem Jokerit Helsinky byla na základě vzájemné domluvy ukončena.

Klub o věci informoval dnes v dopoledních hodinách. Hokejista tak díky tomu může nyní podepsat smlouvu s jakýmkoliv týmem National Hockey League. 

Komu se upíše, zatím není jasné. Zájemců ale bude určitě několik. 

Lehtonen platí za mimořádně nadaného zadáka, pokud mluvíme o ofenzivě. Hraje výborně na puku. Vyzdvihnout musíme také jeho bruslařské schopnosti nebo počínání v přesilové hře. 

Sezona KHL 2019-20 budiž důkazem. ... Lehtonen, šestadvacetiletý Fin, odehrál všech 60 zápasů, přičemž v nich vstřelil 17 gólů a zapsal celkem 49 kanadských bodů.

V historii Jokeritu jde o nejlepší výkon mezi beky za jednu sezonu. Suverénně ovládl produktivitu zadáků KHL, celkově potom v bodování soutěže obsadil šesté místo. ... No, máme se na co těšit! 

Barvy helsinského týmu oblékal pouze jeden rok, předtím působil ve švédské nejvyšší hokejové lize u HV71. Hrál samozřejmě i finskou nejvyšší hokejovou soutěž, kariéru odstartoval s TPS Turku.

Loni na Mistrovství světa v ledním hokeji slavil s Finskem zlato. Jeho jméno se dokonce objevilo v All-Star výběru. 

„Lehtonen udělal v posledních letech opravdu velký skok. V minulé sezoně pro nás byl nesmírně důležitým mužem," zmínil generální manažer Jokeritu Jari Kurri.

„Jsme vděční za to, že jsme jej tady mohli sledovat. Nezbývá nám nic jiného, než mu popřát hodně štěstí v cestě za novou výzvou," pokračoval.

V kabině mu nikdo neřekne jinak než "Bobi". Od komentátora finské televizní stanice Viasat Urheilu Anttiho Mäkinena si vysloužil přezdívku "Bobby Orr". Jak si teď Lehtonen povede v NHL? 

AKTUALIZACE:

Podle zpráv ze zámoří, mezi zájemce můžeme zařadit Los Angeles Kings, Montreal Canadiens, New Jersey Devils či New York Rangers. 

U Rangers má dobré známosti. Na MS 2019 s ním hrál útočník Kaapo Kakko. Předtím nastupoval i s brankářem Alexandarem Georgievem a útočníkem Liasem Anderssonem.

„Všechno to začalo světovým šampionátem. Potom jsem zažil dobrou letní přípravu a sezonu strávil ve velmi dobrém týmu. Kolem sebe jsem měl fantastické spoluhráče, kteří mi pomohli, se zlepšit," poznamenal Lehtonen.

Po základní části KHL 2019-20 odehrál ještě šest zápasů v play-off, ve kterých vstřelil jeden gól a zapsal celkem čtyři kanadské body. Jokerit šel do druhého kola, sezona ale byla zrušena.

Čtěte také:
→ Co víte o sezoně 2019-20? Otestujte své znalosti v našem kvízu!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.