bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ehlers míří na marodku. Orlov udeřil zakázaným způsobem a čeká ho trest

20. ledna 2022, 17:33

Michal Krobot

V noci na 19. ledna se odehrálo utkání mezi Washingtonem a Winnipegem. Zápas měl už od prvních minut obrovský náboj a napsal mnoho zajímavých příběhů. Premiérovou branku v NHL si připsal kanadský mladík Perfetti, který byl jednou z hlavních hvězd letošních dvacítek. Duel ale rozhodl poměrně kontroverzní výkon Dmitrije Orlova.

Jets vlétli do úvodu zápasu s velkou parádou, když během prvních minut vstřelili dvě rychlé branky a oslavovali velký kariérní milník Cola Perfettiho. To se domácím hráčům pochopitelně nelíbilo.

První impuls týmu dal gólem ruský snajpr Ovečkin, poté přišly chvíle Orlova.

Po několika minutách druhé periody už se zdálo, že Rus prožije krásný večer. Po nahrávce McMichaela vyrovnal stav utkání a přibrzdil rozjetý Winnipeg. Následně skóroval Protas a Capitals obrátili osud zápasu na svou stranu. Alespoň na chvíli.

V poslední dvacetiminutovce do utkání opět promluvil Orlov, jenže tentokrát si potlesk fanoušků nezískal.

Nikolaj Ehlers jel proti nahozenému puku do levého rohu kluziště s úmyslem přebrat kotouč a poslat ho připravenému spoluhráči za bránu. To se mu taky povedlo. Těsně po odehrání ale udělal krok vpřed, kde na něj čekala zákeřně najetá washingtonská devítka. Nečestným zákrokem na koleno Orlov sestřelil dánského forvarda takovým způsobem, že měl problém vůbec vstát z ledu. Na střídačku odjížděl v péči doktora a poté se hodně hněval, protože sudí byli relativně v klidu.

Prozatím není známé, za jak dlouho se bude moci dánské křídlo vrátit do hry. Ve středu navštívil lékaře a hlavní kouč Jets oznámil, že v následujících zápasech do hry nezasáhne.

Rozhodčí sice neposoudili tento zákrok jako nedovolený a Rus nakonec asistoval u vítězné trefy, ale disciplinární komise už měla zcela jiný názor. Třicetiletý obránce dostal pokutu 51 000 dolarů, což je v přepočtu více než jeden milion českých korun. K tomu NHL přidala ještě dvouzápasovou suspendaci.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.