bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Eeli Tolvanen začne novou sezonu v KHL, oblékne barvy Jokeritu

24. srpna 2020, 17:49

Jiří Sameš

Nashville Predators dnes oznámili, že útočník Eeli Tolvanen začne novou sezonu v Kontinentální hokejové lize. Klub souhlasil s hostováním ve finském týmu Jokerit Helsinky, kde hokejista v minulosti nastupoval.

Hostování pochopitelně skončí se zahájením tréninkového kempu Predators před nadcházející sezonou. Eeli Tolvanen hájil barvy Jokeritu v sezoně 2017-18 a počínal si zde na výbornou... 

Odehrál 49 zápasů, přičemž vstřelil 19 gólů a zapsal celkem 36 kanadských bodů. Zúčastnil se Utkání hvězd KHL, několikrát byl vyhlášen nováčkem týdne či měsíce a jednou dokonce nejlepším útočníkem týdne.

„Je skvělé do týmu přivést hráče, kterého dobře znáte. Příchodem Tolvanena získáváme novou zbraň pro hru v útočném pásmu," pravil generální manažer helsinského mužstva Jari Kurri.

Mimochodem není to tak dávno, co Jokerit podobným způsobem "přivedl" Mikka Lehtonena od Toronto Maple Leafs. Také v tomto případě se totiž jedná o hostování, které utne zahájení tréninkového kempu v zámořské NHL.

„Za návrat do Jokeritu jsem moc rád, mám tam spoustu pěkných vzpomínek. Chci odehrát nějaké zápasy před začátkem nového ročníku v Severní Americe a Nashville je stejného názoru," zmínil Tolvanen.

„...Takže když jsem se dozvěděl o zájmu z Helsinek, nebylo o čem diskutovat," pokračoval k věci.

Tolvanen, jednadvacetiletý finský hokejista, minulou sezonu působil na farmě u Milwaukee Admirals (AHL); odehrál zde 63 zápasů, přičemž vstřelil 21 gólů a zapsal celkem 36 kanadských bodů.

V Národní hokejové lize zatím odehrál pouze sedm zápasů, ve kterých vstřelil jeden gól a zapsal celkem dva kanadské body. Nashville jej vybral na Vstupním draftu NHL 2017 v prvním kole – jako celkově 30. muže v pořadí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.