bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu si plácl se St. Louis na pět let

30. července 2021, 18:49

Daniel Fekets

St. Louis po otevření trhu s volnými hráči nebylo moc aktivní. O týden dříve však získalo Pavla Bučněviče výměnou s New Yorkem Rangers za Sammyho Blaise, dalším bodem obchodu bylo spolu s Blaisem i druhé kolo draftu 2022. O pár dnů později si pojistilo Australana Nathana Walkera a jakmile se mohli začít podepisovat volní hráči, podařilo se vítězi Stanley Cupu z roku 2019 zlákat Brandona Saada.

Saad možná nemá jméno, které by jej řadilo mezi nejlepší hráče ligy, nicméně své si v každém klubu vždy odehrál. Osmadvacetiletý křídelník vyhrál s Chicagem nejcennější hokejovou trofej v letech 2013 a 2015, v minulé sezoně získal Prezidentský pohár v barvách Lavin z Colorada. 

Letos si vyzkoušel trh s volnými hráči a své nové působiště našel celkem rychle. Dohodl se s Bluesmany, kteří se Saadem počítají na křídlo druhé formace. Útočníka, který si umí splnit i defenzivní povinnosti, chtěli opravdu hodně. Smlouva na pět let za celkových 22,5 milionu dolarů hovoří jasnou řečí.

„Jsem nadšený. Těším se, až se seznámím s novým městem. I když jsem do St. Louis jezdil jako soupeř, nikdy nebyla ta možnost si jej pořádně projít. Ovšem těším se hlavně na to, že budu hrát za skvělý tým, který měl v posledních letech vždy ty nejvyšší ambice. Jsem rád, že mohu být novou součástí organizace Blues,“ řekl Saad po svém příchodu. 

Zároveň přiznal, že styl hokeje St. Louis mu jako soupeři příliš nevyhovoval. „Vždy to proti Bluesmanům bylo těžké. Hrají fyzický hokej, hodně se drží na kotouči a zároveň mají mnoho individualit. I proto jsem velice rád, že teď můžu být na jejich straně,“ pronesl s úsměvem. 

Saad je typ vítězného hráče. O tom se mohli fanoušci přesvědčit jak při jeho anabázi v Chicagu, tak také v Coloradu. Když přijde na řadu play-off, umí svému týmu pomoct nejen do obrany, ale i do útoku. Však ve všech vyřazovacích bojích jeho kariéry nasbíral za 91 zápasů 50 kanadských bodů. 

V minulé sezoně vstřelil v Coloradu 15 branek a k nim přidal 9 asistencí. Byl sice v ústranní za elitní lajnou Avalanche, avšak v play-off nastřílel po Nathanu MacKinnonovi druhý nejvyšší počet branek svého týmu.

V St. Louis stále neví, jestli budou moct počítat se službami Vladimira Tarasenka, jenž před pár týdny požádal o výměnu. Možná i kvůli tomu se vedení Blues poohlédlo po nových křídlech. Kromě již zmíněných Saada a Bučněviče může tento celek spoléhat na služby Davida Perrona či Cylea Clifforda. Dále bude jednat o nových smlouvách s chráněnými křídly Jordanem Kyrouem, Ivanem Barbaševem, Zacharym Sanfordem nebo Robertem Thomasem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.