bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dvakrát za sebou šest bodů! Zibanejad je noční můrou Philadelphie a má další rekordy NHL

26. března 2021, 10:00

Tomáš Zatloukal

V půlce března zničil Letce z Philadelphie šesti body během jediné třetiny. Úchvatnou show vyrovnal ligové maximum legendárního Bryana Trottiera. Teď Švéd Mika Zibanejad sestřelil Flyers znovu, opět čistým hattrickem a opět šesti body. Stal se prvním hokejistou v dějinách NHL, jemuž se povedlo ve dvou zápasech za sebou proti stejnému soupeři nastřádat sextet zápisů do statistik. 6+6 za dvě partie s divizním rivalem? Oslnivá bilance pro hvězdu newyorských Jezdců.

Jako by se rozjížděl se zataženou ruční brzdou.

Mika Zibanejad v první polovině základní části nezářil, čelil kritice. 11 bodů za 27 mačů? Co si budeme nalhávat, od náramně šikovného rychlíka, co měl za sebou čtyřicetigólovou sezonu, se čekalo víc. Mnohem víc.

Bídné časy jsou ovšem rázem zapomenuty, rodák ze Stockholmu ohromil dvěma úžasnými vystoupeními, jimiž zacloumal dějinami NHL. Mezi ně navrch vměstnal i další povedené duely.

"Nechci říct, že jsem o sobě vyloženě pochyboval, ale rozhodně mi to tam nepadalo. Snažil jsem se dál tvrdě pracovat a věřit sám sobě. A neúspěšné období jsem překonal," má radost Zibanejad, z něhož se stal postrach Letců.

Philadelphii dal dvakrát za sebou hattrick a to pokaždé čistý (vsítil tři branky, aniž by se mezi ně vklínila trefa jiného střelce). Takhle zazářit ve dvou zápasech v řadě proti stejnému týmu? Samozřejmě jde o rekord NHL, tohle se zkrátka nikomu jinému nepodařilo.

Šest bodů z 25. března:

Ano, současný harmonogram zámořské soutěže je pro podobný výkon přece jen příhodnější, přesto jde o vskutku obdivuhodný kousek.

Historie pamatuje jen tři případy, kdy hráč za základní část dvakrát nasázel proti jednomu soupeři čistý hattrick. V sezoně 1995/96 exceloval Peter Bondra proti NY Islanders, o 11 let později Thomas Vanek terorizoval Blesky z Tampy. Třetí do party? Zibanejad.

"Jsem rád, že mi to začalo lepit. A hlavně mě těší, že opět přispívám svými body k našim výhrám," pověděl pro NHL.com po čerstvé demolici Letců.

O vysokou porážku Philadelphie (3:8) se výrazně přičinil také Adam Fox. Posbíral pět asistencí a znovu potvrdil, že on je vládcem zadních řad Rangers. Na Manhattanu z něj roste kandidát na Norrisovu trofej.

Šest bodů ze 17. března:

Veškerou pozornost na sebe ovšem upoutal Zibanejad, vlasáč s třiadevadesátkou na zádech. Famózní show mimo jiné napodobil Waynea Gretzkyho. Jen jim dvěma se v kariéře podařilo zapsat dva mače s čistým hattrickem a minimálně třemi přihrávkami.

Říkáte si, že Gretzky zažil takových partií možná i víc? Ne, podle Stathead Hockey takhle dominoval 6. února 1981 proti Winnipeg Jets a 29. prosince 1984 proti Detroit Red Wings. 

Zibanejad na stejný počin potřeboval devět dní...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.