bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dvakrát během sezony pod kudlu. Crosby prodělal operaci zápěstí

2. září 2020, 9:25

Ondřej Mach

Tahle sezona se zkrátka nepovedla. Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby podstoupil po vypadnutí svého týmu z play off už druhou operaci v tomto ročníku, tentokrát se lékaři snažili dát do pořádku zápěstí hvězdného Kanaďana.

Dá se říct, že operace Crosbyho je tečkou za nepovedeným rokem, během kterého se na marodce objevila velká část sestavy Penguins. Mužstvo bylo dlouho i bez Malkina, Guentzela, Hörnqvista, Letanga a dalších.

Třiatřicetiletý centr se stal prozatím posledním hráčem, jenž po odjezdu z bubliny absolvoval chirurgický zákrok. Na operačním sále byl před dvěma týdny s loktem i parťák Malkin, zákrok v souvislosti s ramenem pak má za sebou další útočník Aston-Reese.

Ročník 2019/20 pro Pens prostě končí tak, jak začal. A proč byl vlastně operován kapitán Pittsburghu? Crosby v pondělí prodělal artroskopickou operaci zápěstí, při níž doktoři kamerou procházejí malým řezem. Používá se zejména k odstranění úlomků a dráždivých látek, které způsobují bolest a zánět.

Pro Crosbyho se jedná o druhou operaci v této sezoně, v polovině listopadu musel léčit nepříjemnou sportovní kýlu. Ikona klubu se se zdravotními potížemi potýkala už od startu základní části, i přes bolest ale měsíc a půl Pens táhla.

Rodák z Cole Harbour nakonec odehrál pouze 41 utkání s bilancí šestnácti branek a 31 asistencí. Highlightem sezony pro něj a jeho tým měly být jedinečné vyřazovací boje, z těch se ale mužstvo pakovalo už v kvalifikačním kole proti Montrealu. Na den Crosbyho 33. narozenin. 

Čtěte také:
Podepište ho! Jeff Petry je pro Montreal prioritou
POHLED: Ondřej Palát klíčovou postavou souboje gigantů, zastínil i Pastrňáka

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.