bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dustin Byfuglien šel pod kudlu. Co to znamená?

1. listopadu 2019, 13:00

Josef Potůček

Podivná situace kolem Dustina Byfugliena je ještě podivnější. Toho času suspendovaný winnipežský obránce před pár dny podstoupil operaci a podnítil tak nové spekulace o své hokejové budoucnosti.

Zákrok by měl Byfugliena zbavit problému s kotníkem, který si pochroumal na konci uplynulé sezóny. Rekonvalescence by měla dle zámořského hokejového insidera Elliotta Friedmana trvat minimálně dva měsíce. Do konce kalendářního roku tak čtyřiatřicetiletého zadáka na ledě určitě neuvidíme.

To jsou fakta.

A nyní ony podivnosti.

Zmínek o zdravotním stavu Byfugliena bylo jen poskrovnu a zpráva o prodělané operaci tak leckoho zaskočila. Překvapeni byli i ve Winnipegu, kde se zmohli pouze na krátké prohlášení ve smyslu, že úvahy o jeho operaci registrovali, ale do procesu rozhodování nebyli zapojeni. Úkon byl navíc proveden v jeho domovině v Minnesotě.

Matoucí je zejména nebetyčná otázka. Proč se nechal Big Buff suspendovat, namísto toho, aby byl umístěn na listinu zraněných hráčů, čímž by nepřišel o osm milionů dolarů, které si mohl v aktuálním ročníku nárokovat? Za současné konstelace totiž Byfuglien nepobírá od Jets ani cent. A přiznejme si. Osm milionů dolarů je zajímavý obnos i pro hráče, který si doposud v NHL přišel na milionů bezmála dvaašedesát.

Čemu tak může hokejový fanoušek věřit? Opravdu byly příčinou omluvy jeho neúčasti v přípravném kempu osobní důvody, a pokud ano, tak jaké? Ztráta motivace či nechuť k hokeji? S ohledem na jeho nedávno prodělanou operaci se lze nejvíce přiklánět ke třetí možné příčině - zdravotnímu stavu. Byfuglien jednoduše nechtěl hrát s bolestmi, případně pod léky, které by musel proti bolesti užívat. Musel se rozhodnout, co dělat.

Skutečnost, že nakonec zvolil chirurgický zákrok, by mohla znamenat, že chce hrát. Jenže v jeho případě tu je a bude stále několik proměnných. Povedla se operace? Jak dlouho se opravdu bude zotavovat? Bude Byfuglien opravdu chtít pokračovat v kariéře? A budou Tryskáči chtít, aby hrál?

Poslední otázka je spíše formální. Obránce Neal Pionk, který byl v létě do Winnipegu směněn z New Yorku Rangers za Jacoba Troubu, sice do týmu perfektně zapadl, Josh Morrissey hrává i pětadvacet minut za zápas a činí se i další beci Kulikov nebo Poolman, mít či nemít v sestavě hokejového linebackera s jeho 120 kilogramů živé váhy, je však setsakramentsky znát.

Minimálně do konce roku musí ve Winnipegu doufat, že jejich obranné valy budou pevné i bez Big Buffa. Co se bude dít pak, bude jistojistě námětem k dalším spekulacím.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.