bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Draft v Montrealu bude mít grády! Jedničku budou vybírat Canadiens, posunu se dočkali Devils

11. května 2022, 0:55

Jan Šlapáček

Po absolutně nevydařené sezóně mohou mít fanoušci Montrealu alespoň nějakou radost. Draftová loterie rozhodla o tom, že Canadiens budou vybírat jako první! Draft se navíc bude konat v tomto kanadském městě, kde je hokej náboženstvím.

Montreal měl pochopitelně před loterií největší procentuální šanci na zisk prvního výběru a žádné překvapení se nekonalo. Canadiens budou vybírat jako první poprvé po dvaačtyřiceti letech, tenkrát si vybrali Douga Wickenheisera, který odehrál v kanadském městě neúplné čtyři sezóny a byl vyměněn do St. Louis.

Letošním favoritem celého draftu je centr Shane Wright, který letošní sezónu strávil v OHL v týmu Kingston Frontenacs a v 63 zápasech si připsal 94 bodů! Dá se předpokládat, že právě on se navleče v Bell Centre do dresu Montrealu.

Směrem dopředu se během letošní loterie posunul pouze jeden tým, který má v posledních letech poměrně velké štěstí. Z druhého místa bude vybírat New Jersey, které se posunulo o tři pozice vpřed. Nebylo by ale překvapením, kdyby se Devils pokusili se svým výběrem obchodovat, aby do svých řad získali již hotového hráče, který by okamžitě pomohl týmu se posunout.

Kvůli posunu Devils bude ze třetího místa vybírat Arizona, ze čtvrté pozice Seattle a pátá na řadě bude Philadelphie. Draft se koná 7. a 8. července.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.