bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dojemný příběh trejdu Leopolda, o návrat táty domů poprosila jeho dcera Jordyn

3. března 2015, 17:13

David Motloch

Srdcervoucí příběh s nečekaně šťastným koncem. Když zástupci Minnesoty Wild v pondělí uzavřeli trejd s Columbusem obsahující návrat obránce Jordana Leopolda do Minnesoty, netušili, že tím splnili přání jeho vlastní dceři. Ta totiž před několika měsíci poslala dopis adresovaný celému týmu Wild, ve kterém prosila o návrat svého otce domů. Její přání se nakonec splnilo.

Jedenáctiletá Jordyn prosila o návrat svého otce domů v období, kdy se Minnesotě v NHL ještě tolik nedařilo. Jordan Leopold tou dobou působil v Columbusu, kam se dostal po přestupu ze St.Louis. "Můj táta se cítí sám bez svojí rodiny. Bydlíme všichni v Minnesotě a jsem bez svého otce ztracená. Stejně sama se cítí i moje mamka, mé dvě sestry a bratr," napsala ve svém dopise Jordyn.

V pondělí bylo její přání vyslyšeno. Minnesota se skutečně domluvila se zástupci Columbusu na trejdu Jordana Leopolda, a to pouze pár desítek minut před uzávěrkou přestupů. Generální manažer Wild Chuck Fletcher obětoval za Leopolda svého obránce Justina Falka a páté kolo draftu 2015.

"Výměna Leopolda byla správná věc, kterou jsme mohli udělat pro člověka, který se choval jako maximální profesionál v naší organizaci. Udělal pro nás vše, o co jsme jej požádali, a udělal to vždy správně. Odevzdali jsme páté kolo draftu, abychom jej získali ze St.Louis. Nyní se nám ta volba vrací zpátky. Získali jsme Justina Falka, který se k nám připojí do konce sezóny a Jordan se vrací domů za svou rodinou. Děkujeme mu za vše, co pro naší organizaci udělal," vyjádřil slova spokojenosti generální manažer Blue Jackets Jarmo Kekalainen.

Díky angažmá u Modrokabátníků byl Leopold od listopadu loňského roku pryč od rodiny. Přestože v Columbusu si za letošní ročník připsal pouze jednu branku, tři asistence a celkově nastoupil pouze do 25 zápasů, jeho přínos pro tým spočívá i v jeho charakteru. "Už to trvá od listopadu a už to dál nezvládneme. Mohli byste se prosím, prosím zeptat Columbusu, jestli byste jej nemohli získat?," napsala ve svém dopise maličká Jordyn.

Dopis zasáhl také manažera Wild Chucka Fletchera. "Řeknu vám, že to byl velice silný dopis. Jordyn vystihla několik bodů a opět říkám, že jsme za zisk Leopolda rádi. Byl hvězdou na zdejší univerzitě, zná většinu našich hráčů, má s nimi skvělé vztahy. Myslím si, že k nám zapadne. Nikdy nemáte dost obránců," okomentoval dopis společně s trejdem Chuck Fletcher.

O tom, že Jordyn chybí táta její maminka Jamie dobře věděla, že se ale maličká dcera Jordana Leopolda rozhodla napsat písemný dopis, to dlouho nevěděla. "Ani jsem nevěděla, že něco takového napsala. Nechala ten dopis na stole v kuchyni, odešla do školy a já si to pak přečetla. Začala jsem okamžitě plakat," netajila se výlevem emocí žena Leopolda Jordana" netajila se výlevem emocí žena Jordana.

Že by se měl dopis Jordyn dostat až do samotných rukou trenérů Minnesoty, o tom doma proběhla vřelá diskuze. "Sdílela jsem ten dopis v lednu na facebooku a kamarádi a známí mi říkali, abych to poslala. Hodně jsem nad tím váhala, protože máme rádi Columbus, máme s tímto městem skvělé zkušenosti a nechtěli jsme, aby se někdo kvůli tomu dopisu cítil špatně. Má dcera ale zkrátka chtěla taťku doma."

Obránce Jordan Leopold v minulosti působil za minnesotskou univerzitu a v roce 2002 zde dokonce vyhrál prestižní cenu Hobey Baker Award. Ještě v tomtéž roce debutoval v NHL, kde poprvé nastoupil v dresu Calgary. Minnesota bude v NHL jeho osmým týmem. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.