bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dohoda Pittsburghu s Kylem Dubasem je prý skoro hotová

31. května 2023, 12:00

Jiří Lacina

Už nějakou dobu se o tom spekuluje. Kyle Dubas sice nedokázal s Torontem nic zvláštního, nadto na dlouho rozprodal jeho budoucnost, to jméno ale zůstává v NHL natolik zajímavým, že mu ihned po vyhazovu u Maple Leafs zvoní telefon.

Velký zájem mají Pittsburgh Penguins.

Podle řady zdrojů (zatím nikoli těch oficiálních) už si Dubas našel novou práci právě u Tučňáků. Veřejně tento fakt vyslovil Mark Madden na Rádiu 105,9 The X, na něhož se všichni odkazují. Už začátkem měsíce se prý Dubas sešel se Sidneym Crosbym, s nímž měl probírat možnost svého angažmá v jednom z nejúspěšnějších klubů posledních několika dekád.

Mimochodem, Crosbyho (srpen 1987) a Dubase (listopad 1985) od sebe dělí jen necelé dva roky, o které je bývalý stavitel Toronta starší.

„Dubas byl v UPMC Lemieux Sports Centeru na návštěvě, která se protáhla do pozdní úterní noci. Sidney Crosby tam byl taky a ví se, že byl mezi těmi, kteří se s Dubasem setkali. Členové PR Penguins rovněž nechyběli,“ referovali zhruba před týdnem místní novináři.

Pittsburgh se nedávno zbavil Rona Hextalla, jehož někteří pravověrní fandové Pens nazývali „trojským koněm“. Bylo toho málo, s čím mohli být ohledně jeho práce spokojeni. Také Dubas má za sebou čerstvý vyhazov, když neuspěl na pětileté misi v Torontu. Jeden divizní titul, pět postupů do play off, bohužel s krátkou životností.

Původně se mu nechtělo ihned hledat novou práci, ale znáte to. Mladá mysl je rychle odpočatá. Kdo chvíli stál, stojí opodál. Dubasovi nelze mít za zlé, že naslouchá nabídkám.

Detaily kontraktu mezi vlastnickou skupinou Fenway Sports Group a sedmatřicetiletým manažerem prý se finalizují. Podle Marka Maddena už si Dubas údajně vybírá svůj pracovní tým.

Klub zatím nic oficiálně nepotvrdil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.