bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dlouhé čekání? Nevadí! Panthers si berou pozitiva

29. května 2023, 9:11

David Zlomek

Florida stále neví, s kým se utká ve finále Stanley Cupu, ale ví, že čeká pořádně dlouho. Finále totiž začne až v sobotu 3. června. Dlouhé čekání však není nic, co by Panthers vnímali negativně. Naopak, ze všeho si snaží brát pozivita.

„Každý ví, co nás v příštích dnech čeká, a připravíme se, jak nejlépe umíme,“ hlásí obránce Marc Staal. 

Než přijde první zápas, uplyne deset dní od chvíle, kdy Panthers vyřadili Hurricanes ve čtvrtém zápase finále konference. 

Ačkoli obavy ohledně udržení soustředěnosti mohou být oprávněné, trenér Panthers Paul Maurice dodal, že dává přednost myšlence, že jeho hráči dostanou delší čas na zotavení z únavy.

„Normálně byste na věci, které se nám povedly, ani nepomysleli. Takže si teď na nic nebudeme stěžovat,“ řekl Maurice. „To čtyřnásobné prodloužení v prvním zápase stálo oba týmy hodně sil a je to něco, z čeho se tým vzpamatovává dlouho. Máme dost volna, odpočineme si.“

Volno o víkendu dostali například Matthew Tkachuk a Nick Cousins, Aaron Ekblad se také na tréninku neobjevil. 

„Klíčem k úspěchu je regenerace,“ řekl. „To je lepší slovo než odpočinek. Chceme odpočívat, ale aktivně. Jsme si vědomi toho, že příliš mnoho pobytu na ledě v tomto období vám spíše ublíží, než aby vás udrželo v kondici. Ale je důležité mít nějakou činnost.“

Staal řekl, že se neobává, že by tým nebyl navzdory dlouhé pauze připraven na první zápas.

„Je to první zápas finále, to je všeříkající,“ řekl. 

A soupeř? Ten Panthers také nezajímá. Ať už to budou Golden Knights nebo Stars, chtějí vyhrát. „Je to vlastně jedno,“ řekl útočník Carter Verhaeghe.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.