bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Detroit zalepil díru po Dacjukovi. Bude to stačit?

4. července 2016, 13:30

Jan Šlapáček

Pár dní před letošním draftem se Pavel Dacjuk definitivně rozhodl pro návrat do Ruska a dostal Kena Hollanda do velkých problémů. Zkušený manažer se však z této nepříjemné situace s přehledem dostal a dokázal udělat z Red Wings lepší tým. Dacjuka by měli v útoku nahradit Frans Nielsen a Thomas Vanek.

Fanoušci Rudých křídel zažili během pár dní neuvěřitelné zvraty. Po oznámení odchodu ruského kouzelníka se většina z nich bála, že úchvatná série postupů do play-off je u svého konce. A s těmito myšlenkami se dá naplno souhlasit, protože tým bez Dacjuka a s jeho smlouvou by byl velmi oslaben. Nyní je v Detroitu všechno pozitivnější, protože nejprve Holland smlouvu Dacjuka vyměnil do Arizony a posléze přivedl adekvátní posily.

Tou nejzvučnější se stal dánský hokejista Frans Nielsen, který se řadí mezi nejvíce nedoceněné hráče zámořské soutěže a v Detroitu by měl nahradit právě Dacjuka. Na Nielsena tedy nečeká snadná úloha, ovšem je velmi zkušeným hráčem na to, aby se s ní vypořádal. I proto byl pro Detroit první volbou.

„Podává velmi vyrovnané výkony, což se nám na něm líbilo ze všeho nejvíce," prozradil šéf detroitského skautingu Mark Howe. „Líbí se nám také to, že může na led skočit za jakékoli herní situace," dodal Howe.

Další posilou do útočných řad Red Wings se stal Thomas Vanek, jehož kariéra začala v posledních letech dost uvadat. Detroit však s Vanekem příliš neriskuje, protože se s ním dohodl pouze na jednoletém kontraktu. Pokud by se však rakouský útočník rozstřílel, byl by to pro Red Wings zásah do černého, střelec jim totiž ukrutně chybí.

„Doufáme, že jsme Vanekovi dodali motivaci k restartu kariéry. Tato smlouva je riskantní, ale na jejím konci můžeme být odměněni," řekl Ken Holland ohledně podepsání Thomase Vaneka. Jestli se bude tento podpis v Detroitu oslavovat, ukáže až čas.

Kromě těchto dvou zmíněných útočníků rozšířil řady Red Wings také tvrďák Steve Ott, který by měl vyvinout tlak na mladé hráče, aby se více snažili prosadit do nejlepší hokejové soutěže světa. Za zmínění stojí také to, že se Holland dohodl na poslední chvíli na prodloužení smlouvy s Darrenem Helmem.

Další posilu z trhu volných hráčů již Holland do svého kádru přivést nehodlá, ovšem velmi rád by získal výměnou kvalitního obránce. Nejvíce se v posledních dnech mluvilo o Kevinu Shattenkirkovi a Camu Fowlerovi. Prvně jmenovaný obránce by však měl zůstat v St. Louis, tudíž se nechme překvapit, zdali k nějaké výměně vůbec dojde.

Red Wings nejsou momentálně mezi největšími uchazeči o Stanleyův pohár, ale jejich tým je pro následující sezónu stabilizován. Bude z toho šestadvacáté play-off v řadě?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.