bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Denní smlouva s Carolinou a šlus. Ward ukončil kariéru

29. srpna 2019, 6:00

Jan Šlapáček

Naskočil do 701 zápasů, ale svůj největší úspěch v kariéře zažil už ve své nováčkovské sezóně. Cam Ward strávil 13 ze svých 14 sezón v NHL v dresu Caroliny a hned v premiérovém ročníku pomohl klubu k zisku Stanley Cupu. Další starty už ale pětatřicetiletý gólman nepřidá, včera totiž oznámil konec kariéry. A jak jinak než jako člen organizace Hurricanes.

Zkusil to, nechtěl ještě končit. Angažmá v Chicagu mu ale v loňské sezóně moc nevyšlo. Ve 33 utkáních inkasoval v průměru 3,67 branek a chytil 89,7 % střel, kterým čelil. Na jeho jinak výkonnostně stabilní kariéře to udělalo menší kaňku.

Celkově zaznamenal v nejlepší soutěži světa v základní části 683 startů (celkově nastoupil do 701 střetnutí) – vyhrál z nich 334, v průměru inkasoval 2,74 branek a chytil 90,8 % střel. Ještě lépe si vedl ve 41 zápasech play off (23-18, 2,38 GAA a 91,7 %), z nichž většinu nasbíral hned ve své nováčkovské sezóně.

V ročníku 2005/06 byl jedničkou prvního a zatím jediného vítěze Stanley Cupu v klubové historii Hurikánů. Ve 23 utkáních zaznamenal 92% úspěšnost zákroků a novináři byl oceněn jakožto nejužitečnější hráč vyřazovacích bojů – získal Conn Smythe Trophy.

„Byla to pro mě čest i pocta oblékat 13 let dres Hurricanes. Celou dobu jsem si byl jistý, že miluji tuto organizaci, toto město a tyto fanoušky. Právě proto je a bude pro mě i moji rodinu Raleigh navždy domovem. Cením si veškeré podpory fanoušky v lepších i horších časech. Děkuji vám,“ vzkázal Ward.

Rodák z kanadské provincie Saskatchewan má na kontě účast v Utkání hvězd (v roce 2011), o sezónu později se mu podařilo vstřelit gól a s kanadskou reprezentací získal na světových šampionátech stříbrnou i zlatou medaili. Kromě toho je klubovým lídrem Hurricanes v počtu výher (318), čistých kont (27) a odchytaných zápasů (668).

„Chtěl bych poděkovat také svým skvělým spoluhráčům, trenérům a dalším členům realizačního týmu, s nimiž jsem během své hráčské kariéry v Carolině pracoval. Navždy si budu vážit svých vzpomínek z PNC Areny, od výhry Stanley Cupu až po reprezentaci organizace v Utkání hvězd. Ačkoli to nebylo jednoduché rozhodnutí, těším se společně se svojí rodinou na tuto změnu a na to, co mě v budoucnu čeká,“ zakončil pětatřicetiletý Kanaďan.

Ward svoji hráčskou kariéru ukončil oficiálně jako člen Hurricanes, s klubem totiž ve středu podepsal jednodenní kontrakt. 

„Cam byl po více než dekádu stavebním kamenem této organizace,“ říká generální manažer klubu Don Waddell. „Ať už to byl jeho program Cam's Champs (program umožňující navštívit zápasy dětem, které by se na ně jinak nedostaly – pozn. red.), jeho práce s Nadací Hurricanes nebo čas, který strávil na našich hokejových kempech, Cam měl na tuto komunitu obrovský vliv. Jsme hrdí na to, že se rozhodl ukončit kariéru s Carolinou.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.