bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další šance pro Francouze? Rantanen se Kuempera zastává: Nemůžeme po něm chtít, aby chytil vše

21. června 2022, 16:00

Daniel Fekets

Tampa odehrála svůj zatím nejlepší zápas ve finálové sérii. Poprvé se přehoupla přes třicet střel na bránu a jako bonus hned šestkrát skórovala. Z branky vyhnala i tradiční coloradskou jedničku Darcyho Kuempera, kterého ve druhé třetině nahradil Pavel Francouz.

Ten si tak připsal svůj první kariérní start ve finále Stanley Cupu. Odchytal necelých sedmadvacet minut. Úspěšně kryl devět ran soupeře, překonal jej pouze Corey Perry v přesilovce. Přesněji Ondřej Palát, po jehož teči do tyče puk poskakoval na brankovišti. 

Francouz prožil úspěšnou semifinálovou sérii. Od začátku se postavil do klece ve druhém utkání proti Edmontonu a hned se zaskvěl čistým kontem. Laviny dovedl k výhrám i v obou venkovních zápasech. Snadný postup do finále byl na světě. 

V přímém boji o Stanley Cup ale dostal přednost Kuemper, jenž musel překonat zdravotní patálie. Zápasy v Coloradu mu vyšly, inkasoval v nich pouze třikrát. Ve druhém utkání dokonce přispěl nulou, ale nutno podotknout, že Tampa se svými šestnácti střelami moc nebezpečná nebyla.

Ve třetí bitvě vyhnalo dvaatřicetiletého Kanaďana z brány pět gólů soupeře. Vyčítat si asi bude ten první, kdy si při akci Cirelliho nepohlídal mezírku mezi betony. Na jeho vrub by mohla jít i pátá trefa, při které měl Pat Maroon u přední tyče až příliš mnoho prostoru. 

„Celý náš tým neprožil povedený den. To stejné platí pro Darcyho,“ pověděl diplomaticky kouč Jared Bednar po prohře 2:6. „Někdy prostě zápasy nevyjdou tak, jak bychom si všichni přáli,“ doplnil kapitán Gabriel Landeskog, který vstřelil oba góly Lavin. 

Tampě se extrémně povedla hlavně druhá třetina, ve které skórovala čtyřikrát. Se třemi trefami domácích mohl Kuemper těžko něco dělat. Jednalo se o góly Ondřeje Paláta, Nicka Paula a Stevena Stamkose. Všichni stříleli z naprosto ideálních pozic. 

„Byla to naše chyba. Tři góly jsme dostali z míst, do kterých soupeře vůbec nemůžeme pouštět. Po brankáři nemůžeme chtít, aby chytil vše, zvlášť když dáte soupeři takové šance. Moc dobře víme, že Darcy je výborný gólman,“ zastal se kolegy Mikko Rantanen. 

Před čtvrtým pokračováním finálové série se zdá být brankářská otázka Avalanche naprosto otevřená. Dostane prostor Pavel Francouz, který v letošním play-off v roli startéra ještě neprohrál zápas? Co podle kouče Bednara rozhodne o tom, kdo nastoupí příště? „To, co vždy. Naše rozhodování se oproti jiným zápasům nebude lišit,“ řekl.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.