bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další rána pro Sharks! Erik Karlsson se zranil, sezona pro něj skončila

15. února 2020, 20:33

Matěj Hodoval

Hororový ročník San Jose pokračuje. Sharks mají daleko k postupu do vyřazovací části, navíc se jim plní marodka klíčovými hráči. Nyní přišel další hřebíček do žraločí rakve, hvězdný zadák Erik Karlsson přijde kvůli zranění o zbytek letošní sezony.

Erik Karlsson se zranil během posledního utkání svého týmu, proti Winnipegu. Sharks si ze zápasu sice odnesli dva body, přišli však o svou hvězdu na modré čáře.

Zlomený palec si vyžádá operaci, hvězdný zadák a dvojnásobný držitel Norris Trophy tak přijde o zbytek letošního ročníku National Hockey League.

Pro kalifornský celek je to obrovská ztráta. Žraloci totiž postrádají kromě E. Karlssona také Logana Couturea a Tomáše Hertla, český útočník už rovněž do aktuální sezony nezasáhne.

Rodák z Landsbro v létě podepsal tučný osmiletý kontrakt, který zatíží platový strop týmu vždy 11,5 miliony dolarů. Před začátkem soutěže laboroval se zraněním, trápila jej třísla. Nyní se na marodku vrací s dalším nejednoduchým úrazem.

Sharks přišli o svého nejproduktivnějšího hráče. Erik Karlsson má po šestapadesáti zápasech na kontě šest branek a čtyřiatřicet asistencí. Své mužstvo vede také v počtu gólových nahrávek.

Na Švédovo místo povolali Žraloci ze záložního celku obránce Jakea Middletona. Na kalifornskou organizaci nečeká lehký úkol, poslední postupové místo ji v tuto chvíli uniká o deset bodů a jen málokdo věří, že by se s letošními výsledky a početnou marodkou Sharks do play-off přece jen probojovali.

V nadcházejícím utkání proti Minnesotě nebude moct hlavní trenér Bob Boughner využít ani služeb Evandera Kanea. Nejlepší střelec San Jose byl potrestán disciplinární komisí zákazem činnosti na tři klání za faul loktem na Neala Pionka z Winnipegu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.