bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další otřes mozku. Jaká je budoucnost Coreyho Crawforda?

18. prosince 2018, 13:30

Šimon Rogner

NHL je nejnáročnější hokejovou ligou na světě, takže zranění hráčů nejsou ničím neobvyklým. Zatímco ale někteří hokejisté dokáží až neuvěřitelně dlouho zůstat zdraví – jmenujme například Alexandra Ovečkina nebo Jaromíra Jágra –, druhým se lepí smůla na paty. Mezi ně patří rovněž brankář Blackhawks Corey Crawford, který utrpěl v nedělním utkání proti San Jose další otřes mozku a bude muset strávit nějaký čas na marodce. V Chicagu si tak znovu pokládají otázku: jaká je vlastně jeho budoucnost?

Pojďme se nejdříve vrátit k situaci, která celý humbuk a i samotné zranění způsobila. Běžela druhá polovina první třetiny a Logan Couture se řítil v brejku sám na Crawforda. Jeho bekhendový pokus ještě zastavil, ale v závěsu za ním jedoucího Dylana Stromea už ne. Toho popostrčil do branky útočník Sharks Evander Kane. Crawford skončil v brance na ledě a s otřesem mozku. Kanea rozhodčí vyloučili na dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.

Po utkání tým oznámil, že třiatřicetiletý Kanaďan utrpěl otřes mozku. Crawford utrpěl totéž zranění už loni, 23. prosince, a vynechal zbývajících 47 utkání uplynulé sezóny a prvních pět duelů letošního ročníku. Přesná délka absence ještě není známa, prozatím je mimo na neurčito. Tým už z farmy povolal Collina Deliu.

Zatímco v loňské sezóně patřil Crawford před svým zraněním mezi nejlepší hráče Chicaga, v letošním ročníku se zatím trápil – ve 22 zápasech inkasoval v průměru 2,86 branek za utkání a chytil 90,2 % střel, kterým čelil.

„Je to skvělý brankář, skvělý chlap a důležitá součást týmu,“ cení si dlouholeté klubové jedničky trenér Jeremy Colliton. „Uvidíme. Doufáme v rychlé zotavení.“

V některých zámořských médiích se už začíná mluvit o tom, zda by Crawford neměl zvažovat konec kariéry. Na taková prohlášení je zatím ještě brzy, ale bude záležet na délce rekonvalescence. Pokud bude delší, určitě by měl rodák z Montrealu o této variantě minimálně diskutovat s doktory.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.