bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další kapitán na odstřel? Larkin takový scénář nepřipouští, chce v Detroitu zůstat

3. února 2023, 14:15

Tomáš Zatloukal

Prý ze stolu smetl návrh osmileté smlouvy na 64 milionů dolarů. Ale že by se měl kvůli tomu stát Dylan Larkin po vzoru Bo Hovata dalším kapitánem, co změní během této sezony dres? Americký centr si takovou variantu nepřipouští a s nadhledem říká: "Pochybuji, že se jakýkoliv kontrakt někdy rodil lehce." Zkrátka jednu nabídku odmítl, na další od detroitských Red Wings, potažmo jejich GM Stevea Yzermana, čeká. Chce se dohodnout, ale zná svou cenu.

Larkin a Detroit.

Spojení, které trvá už 2014, kdy Rudá křídla draftovala rychlého a tvořivého útočníka z patnáctého místa. Waterfordský rodák se stal dalším příkladem, že i v polovině prvního kola se dá narazit na hokejisty, kolem nichž můžete postavit celý mančaft.

Od začátku pro něj měli fanoušci slabost, samozřejmě i kvůli tomu, že zmíněný Waterford je od Hockeytownu tři čtvtě hodiny autem. Larkin zkrátka byl a je domácím, lokálním hrdinou.

Dosud za slavný klub odehrál 551 zápasů (zvládl v nich 401 bodů) a v šestadvaceti letech se chystá podepsat nejlukrativnější pakt svého života. Rád by to udělal právě s Detroitem, vždyť slavnému klubu fandil odmala, na zdech měl plakáty s Yzermanem či Pavlem Dacjukem.

Pokud se ovšem on, jeho agent Pat Brisson, známý to zástupce těch nejblyštivějších hvězd, a Yzerman brzy nedohodnou, čím dál reálnější bude trejd. Přece jen, "Stevie Y" nebude chtít riskovat, že o Larkina, který se může poprvé v kariéře stát UFA, přijde bez náhrady.

Nebo za nějaké třetí či páté kolo draftu, za což se směňují těsně před otevřením hráčského trhu přestupová práva.

Larkin také vyhlíží úspěšný konec vyjednávání. 

"Stojím si za tím, co už jsem opakoval mnohokrát. I do budoucna se vidím jako hráč Red Wings," pověděl při čerstvém setkání se zámořskými novináři na Floridě, právě tam ho čeká o víkendu třetí účast v Utkání hvězd. Dodal, že se nechce zaobírat spekulacemi.

My ale musíme...

Horvatova výměna ukázala, kolik se dá za kapitána v ideálním věku, s končící smlouvou a vysokou výkonností získat. Newyorští Islanders poslali do Vancouveru Anthonyho Beauvilliera, Aatu Ratyho a podmíněnou volbu v prvním kole tohoto draftu.

A nutno podotknout, že Yzerman má  pověst mazaného lišáka, možná by i protihodnotu, co si vyhandloval Patrik Allvin (GM Canucks), trumfnul. Třeba frajera, jehož byl idolem, pošle o dům dál. Protože představa, že Larkinovi bude platit přes osm milionů ročně, není z těch nejmilejších.

Larkin nemá mnoho prostoru, kam šroubovat svou cenu, aby zůstal pro Detroit jasnou volbou. I přes vše, co ho k Rudým křídlům pojí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.