bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další Čech mezi Kačery. Chytí Fleischmann v Anaheimu druhý dech?

28. února 2015, 21:15

Robert Novotný

Jeden Čech sem, druhý ven. I tak by se dalo popsat počínání managementu Floridy v posledních dnech, jelikož po příchodu Jágra si musí sbalit kufry český útočník Tomáš Fleischmann, jenž byl vyměněn do Anaheimu za Dany Heatleyho a třetí volbu v draftu v roce 2015.

Třicetiletý rodák z Kopřivnice se letos několikrát nevešel do základní sestavy Panthers a vedení týmu během přestupového období prohlásilo, že tým by měli opustit Tomáš Kopecký a právě i Tomáš Fleischmann. Fleischmannovy statistiky však nejsou vůbec špatné, přestože ho někteří považovali za podprůměrného hráče. Možná je právě změna prostředí to, co český forvard nutně potřebuje k restartování své kariéry.

Florida zahájila před hlavními boji o postup do play off přestavbu týmu a aktivně sáhla i do českých řad. Nedávno se totiž k týmu přidal Jaromír Jágr, jenž věří, že Panthers mají velkou šanci dostat se do play off, což nemohou tvrdit v New Jersey, kde Jágr před přestupem působil.

Dalším obchodním artiklem se stal třicetiletý český útočník Tomáš Fleischmann, ten však putuje opačným směrem než jeho o třináct let starší krajan. Jeho novým domovem se stane Anaheim, odkud jako protihodnota odchází Dany Heatley, který okusí slunnou Floridu, a společně s ním získali Panthers i třetí volbu v nejbližším Draftu.

Zrekapitulujeme-li Fleischmanovo působení na Floridě, nelze tvrdit, že by si český forvard počínal špatně, ba naopak. Hned v první sezóně s panterem na hrudi se náramně ukázal poté, co odehrál všech dvaaosmdesát utkání, v nichž nastřádal 61 bodů za 27 gólů a 34 asistencí. O rok později vynechal Fleischmann takřka polovinu sezóny, avšak v zápasech, ve kterých nastoupil, hrál opět skvěle.

To potvrzují i čísla, která hovoří o tom, že českému útočníkovi se podařilo vstřelit v osmačtyřiceti utkáních 12 gólů a celkem zaznamenal 35 bodů. V dalším ročníku nastoupil Fleischmann do osmdesáti utkání, avšak jeho produktivita klesla, jelikož zaznamenal pouze 28 bodů a tabulka pravdy ukazovala hodnotu -18.

Zajímavostí je, že Tomáš Fleischmann zná velice důvěrně trenéra Anaheimu Bruce Boudreaua. V roce 2006 totiž působil v Hershey Bears, což je farma Washingtonu Capitals a pod vedením výše uvedeného trenéra získal s týmem Calder Cup – trofej pro vítěze AHL. Součástí vítězného týmu byl tehdy i obránce Jakub Čutta, jenž momentálně působí v Pardubicích a také Jakub Klepiš, který letos obléká dres Třince.

Florida nemohla Fleischmanna vyměnit bez jeho osobního souhlasu. Anaheim byl však týmem, který byl na „wish listu“ českého útočníka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.