bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dach pomůže Kanadě na juniorském šampionátu. Je to splněný sen, hlásí

1. listopadu 2020, 18:20

Matěj Hodoval

Nadcházející mistrovství světa juniorů bude pro hokejové příznivce mimořádně zajímavé. Kanadský Edmonton by měl přivítat mnoho zvučných jmen z řad mladíků, mezi kterými bude také Kirby Dach.

Hlavní Dachovy myšlenky už k juniorskému hokeji nesměřují. Urostlý forvard už za sebou totiž má kompletní sezonu v National Hockey League, trojka draftu 2019 se hned začlenila mezi další postavy chicagské ofenzívy.

Rodák z Alberty se na úvod své kariéry prezentoval solidně. Stihl odehrát čtyřiašedesát duelů, v nichž vstřelil osm branek a na dalších patnácti se podílel asistencí. V týmovém bodování zaujal desáté místo.

Zahrál si i své první play-off. V devíti duelech nasbíral pět gólových nahrávek

Teď se ale opět může soustředit na mládežnickou úroveň, čeká ho totiž velká událost. Chicago jej pustí na nadcházející juniorský šampionát, který se tradičně na přelomu roku odehraje v edmontonské bublině.

Hrát na tomto turnaji za Kanadu je pro mě jakožto kanadské dítě splněný sen. Jdu do toho s tím, že chci být elitním hráčem pro tento výběr,“ hlásí v rozhovoru pro stanici TSN sám Kirby Dach.

Kanadská reprezentace je domluvena se zástupci Jestřábů, že pokud sezona doopravdy začne 1. ledna, vrátí se Dach do Chicaga.

Národní tým hrající s javorovým listem na hrudi však doufá, že Dach setrvá co nejdéle. V jeho kvality věří i hlavní trenér Andre Tourigny.

Může přinést vůdčí schopnosti. Měl šanci strávit sezonu s takovými hráči, jako je například Jonathan Toews. Už má také zkušenosti s bublinou, takže bude užitečný pro zbytek skupiny,“ věří kouč Tourigny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.