bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtyřmilionový Bickell znovu leští bidlo. Horší už to být nemůže, říká odevzdaně

12. ledna 2016, 16:00

Vojtěch Balon

Chicagský útočník Brian Bickell poslední dvě sezóny nezažívá zrovna šťastné období. V probíhajícím ročníku kdysi velmi ceněný bojovník za Blackhawks odehrál sotva polovinu zápasů - nějaký čas totiž strávil na tribuně, nějaký zase na farmě. V poslední době platí prvně zmíněná varianta a nevypadá to, že by z nekonečného kolotoče bylo cesty zpět.

Sklopené oči, němý výraz v obličeji. Zlost na sebe samého, možná i na trenéra. Takový byl pohled na Briana Bickella po rozbruslení před nedělním zápase v Coloradu, který zkušený silový útočník opět strávil jen na tribuně. "Ta frustrace je ve mně pořád. Na farmě se mi dařilo, tak mě povolali zpátky, ale zase je to ta samá písnička," soukal ze sebe exznojemský Bickell.

Rodák z ontarijského Orona je přitom v kabině Hawks jedním z nejoblíbenějších hráčů, patřil i mezi oblíbence kouče Joela Quennevillea. Co si budeme nalhávat, v nemilost přísného lodivoda upadl zcela po právu - Bickell v této sezóně nastoupil do čtyřiadvaceti zápasů, v nichž nasbíral pouhé dvě asistence.

Ano, Brian Bickell nehraje v průměru ani deset minut za utkání, Quenneville ale nemá sebemenší důvod, aby mu na ledě poskytl více prostoru. Pokud Bickell v posledních dnech nastoupil, strávil ve hře sotva pět minut. Začarovaný kruh, zdá se. "Je těžké ukázat, co ve vás je, když dostanete tak málo prostoru. Ten ale hráči dostávají podle toho, jaké odvádějí výkony," přiznal Joel Quenneville.

Devětadvacetiletému Kanaďanovi letos dosud nevyšlo vůbec nic. Vyzkoušel si roli zdravého náhradníka, vedení klubu se jej neúspěšně snažilo vyměnit, byl umístěn na listinu k zařazení, kterou prošel bez povšimnutí na farmu. Nikdo o něj neprojevil zájem. V Rockfordu sice Bickell podával solidní výkony (14 bodů ve 12 utkáních), po povolání zpět ale zase nic. "Horší už to být nemůže," přiznává sám hráč.

Jak z toho ven? Inu, lehké to nebude, ale frustrovaný Bickell, jenž na dresu nosí "bublovskou" či "vokounovskou" devětadvacítku, to ještě nevzdává. "Musím hrát v každém střídání, jako by bylo moje poslední," ví hráč, jenž v této i příští sezóně ukrojí z platového stropu - v poměru cena/výkon - nehorázné čtyři miliony dolarů.

Na jeho místě v sestavě odehrál poslední duel v Denveru nepříliš známý mladík Brandon Mashinter, patálie s vízy by měl navíc brzy dořešit nově získaný Richard Pánik. Překročí ještě Brian Bickell svůj stín, nebo se jeho kariéra v NHL rychle blíží ke konci?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.