bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtvrteční noc nabídne tři zápasy. Po Coloradu může svou sérii ukončit také Pittsburgh

11. května 2022, 19:54

Jan Spurný

Trojlístek osmifinálových duelů má v noci ze středy na čtvrtek na programu NHL. Zatímco série Floridy s Washingtonem a Calgary s Dallasem jsou srovnány, Pittsburgh už může definitivně rozhodnout o svém postupu přes Rangers.

V prvním utkání se od jedné hodiny ranní na ledě Rangers představí Pittsburgh. Hosté mají klání za stavu 3:1 čistě ve svých rukou a už po pátém zápase mohou slavit postup do čtvrtfinále Východní konference, ve kterém by vyzvali lepšího z dvojice Carolina – Boston. 

Když se týmy potkaly naposledy, Penguins v domácím prostředí svého soupeře z New Yorku doslova roznesli na kopytech. Jezdci šli sice ve 3. minutě zásluhou Lafrenièra do vedení, jenže Tučňáci ještě během první třetiny srovnali a ve druhé části nasázeli pět gólů za záda gólmana Šesťorkina, kterého nakonec z branky vyhnali. Na konečném vítězství 7:2 se bodově podílely všechny formace Pittsburghu.

V půl druhé začne páté střetnutí mezi Floridou a Washingtonem. V té se kluby pravidelně střídají ve výhrách. Poslední zápas v Capital One Areně nabídnul tuhou bitvu plnou faulů a výsledek 2:2 po základní hrací době. Z triumfu se nakonec radovali Panthers, když se v 5. minutě prodloužení prosadil Verhaeghe, který měl na svědomí i první gól svého týmu. Nutno podotknout, že Capitals vytěžili z minima maximum, na brankáře Bobrovského totiž v průběhu celého utkání vypálili jen šestnáctkrát.

Trio hokejových přenosů vyvrcholí od 03:30, kdy se Calgary utká s Dallasem. Po dvou úvodních duelech, ve kterých padly pouhé tři branky, oba týmy přeci jen zvýšily svou střeleckou aktivitu i produktivitu. Hlavně poslední střetnutí toho bylo jasným důkazem - mladý gólman Stars Jake Oettinger v něm totiž pochytal rovných padesát střel a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Ani to ale na výhru Dallasu nestačilo. Flames hlavně díky povedené poslední třetině, ve které třikrát udeřili, nakonec slavili výhru 4:1 a stav série vyrovnali na 2:2.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.