bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Connor Bedard – nejlepší hráč v historii WHL

16. listopadu 2022, 12:00

Jiří Lacina

Tzv. „tankování“, tedy úmyslné prohrávání, abyste si coby nejhorší tým ligy sáhli na draftu na největší volný talent, už se moc nenosí. NHL právě z tohoto důvodu zavedla draftovou loterii, v níž nemá nikdo nic jistého. Nicméně i zde s horším postavením vaše šance na první místo rostou a možnost „tankování“ se letos opět veřejně přetřásá.

Důvodem je Connor Bedard, jehož vstup do NHL bude pro někoho požehnáním.

Generační talent na sebe ve své poslední sezóně mezi juniory strhává obrovskou pozornost. Přestože mu je stále jen 17 let, nikdo nepochybuje, že se stane jedničkou draftu a příští ročník odehraje v NHL.

Vyprodává stadióny, baví fanoušky i spoluhráče kolem sebe. Zámořský insider Jeff Marek nedávno citoval názor, podle něhož jde o nejlepšího hráče v historii juniorské Western Hockey League.

Nejde jen o kanadské body. Akce, které předvádí, často berou dech. Postavou nevelký, jen 178 centimetrů vysoký hokejista, fascinuje vynikajícím bruslením a nadpozemskou šikovností. I samotný bodový příspěvek je samozřejmě excelentní. V rozehrané sezóně má na kontě jeden hattrick a dva pětibodové zápasy.

Celkově má na kontě 43 bodů (18+25) ve 20 zápasech a s desetibodovým náskokem vede produktivitu ligy. Třeba třetí Connor McClennon (30 bodů) je o celé tři roky starší. Draftován do NHL byl předloni v šestém kole a ve WHL se trmácí už pátou sezónu.

Bedardův bodový průměr je aktuálně 2,15. Pro srovnání Connor McDavid udržel ve své poslední juniorské sezóně ve stejném věku 2,55 bodů na utkání. Působil v Ontario Hockey League.

Z Čechů se kdysi mezi zámořskými juniory obstojně dařilo například Kubovi Voráčkovi (v poslední sezóně 101 bodů v 53 zápasech) nebo Filipu Chlapíkovi (91 bodů v 57 zápasech). Oba ale hráli v ofenzivnější QMJHL a byli o rok, resp. dva roky starší. Jan Myšák držel loni v OHL zhruba bod na zápas, když nasbíral 64 bodů v 61 utkáních. Také jemu bylo v létě dvacet. Ve třinácti letošních duelech na farmě zatím zapsal jediný bod.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.