bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Conn Smythe Trophy získal Makar

27. června 2022, 6:55

Jan Šlapáček

Nejlepší týden v kariéře Calea Makara? Mladý obránce během pár dnů získal Norris Trophy, Stanley Cup a nakonec i Conn Smythe Trophy, která se dává nejužitečnějšímu hráči vyřazovacích bojů.

Dá se z pohledu obránce zažít lepší sezóna? Makar byl během celého roku jednoznačně nejdominantnějším zadákem v lize, v základní části si na své konto připsal 86 bodů a zcela zaslouženě získal za své výkony Norris Trophy pro nejlepšího beka soutěže.

V play-off přepnul třiadvacetiletý obránce ještě na vyšší rychlostní stupeň a bylo fascinují sledovat, co na ledové ploše dokáže. Svému týmu dopřával skvělé věci na obou koncích kluziště a letošní vyřazovací boje zakončil s 29 body, čímž se stal třetím nejproduktivnějším hráčem play-off.

O jménu nového majitele Conn Smythe Trophy nebylo po šestém zápase pochyb. Cenu pro nejužitečnějšího hráče play-off získal právě Makar, který se v hlasování umístil u každého hlasujícího na prvním místě.

Makar se ziskem Conn Smythe Trophy, Norris Trophy a Stanley Cupu během jedné sezony zařadil k bostonskému Bobbymu Orrovi (1970, 1972) a detroitskému Nicklasi Lidströmovi (2002).

Nyní si bude moci naplno užít oslavy. Colorado získalo první Stanley Cup od roku 2001.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.