bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus si pojistil mladého tahouna z Dánska. Překoná v budoucnu metu třiceti gólů?

7. ledna 2021, 10:00

Ondřej Mach

Columbus Blue Jackets se pár dní před startem nové sezony dohodli na prodloužení smlouvy s Oliverem Bjorkstrandem. Pětadvacetiletý útočník s organizací podepsal nový pětiletý kontrakt.

Pro Columbus se jedná o důležitý podpis do budoucna. Bjorkstrand v posledních dvou letech ukázal, že může být jedním z týmových lídrů.

Loni sice vinou zranění vynechal 21 zápasů, přesto byl s 21 brankami nejlepším střelcem Blue Jackets. Metu dvaceti přesných zásahů překonal i v sezoně 2018/19, tehdy jich bylo 23.

Pro organizaci tak bylo prioritou udržet dánského střelce nadále v Ohiu. Podle Bjorkstranda na prodloužení obě strany pracovaly zhruba měsíc: „Když se mnou začali jednat, tak jsem byl nadšený. Je super, že se nám to podařilo dotáhnout.“

„Tvrdě pracujete a neustále se snažíte svou hru zlepšovat. Přijdou těžké časy, kdy budete unavení, ale pořád makáte. Jsem velmi rád, že jsem mohl podepsat takový kontrakt,“ řekl Bjorkstrand.

Rodák z Herningu pochází z hokejové rodiny: jeho tatínek Todd působil dlouhé roky v zámořských soutěžích nebo v Dánsku, nyní pracuje jako trenér v norské lize. Starší bratr Patrick se krátce snažil prosadit do NHL, momentálně hraje v Rakousku za Villacher SV.

Pětadvacetiletý Oliver odešel za Atlantik ještě v juniorském věku, v roce 2013 si ho na draftu ve třetím kole vybral Columbus. V NHL debutoval během sezony 2015/16, o dva roky později se stal pevnou součástí prvního týmu.

„Oliver je nadaný hráč, který se během své kariéry neustále zlepšoval. Nemůžeme být šťastnější, že bude Modrokabátníkem velmi dlouho,“ prohlásil generální manažer organizace Jarmo Kekäläinen.

„Je to nebezpečný ofenzivní hráč. Věříme, že pro nás bude ještě důležitějším hráčem, protože se v této lize bude dál rozvíjet a dospívat,“ přidal Kekäläinen.

Oproti předchozí smlouvě si finančně polepší, od následující sezony si ročně vydělá 5,4 milionu dolarů. Dohoda zároveň v posledních čtyřech letech obsahuje upravenou doložku o nevyměnitelnosti.

Bjorkstrand od mládeže pravidelně reprezentoval, zahrál si na dvou světových šampionátech do dvaceti let. V letech 2015 a 2018 pak byl součástí dánského výběru na klasickém MS.

Čtěte také:
Statistiky MSJ: Zegras s Cozensem se přetahovali až do konce. A co další?
Šesťorkina čeká sezona pravdy. Jako jistá jedinčka do ni ale nevstoupí

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.