bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Colorado se v sérii vrací do vedení. Zápas poznamenala zranění Binningtona a Girarda

22. května 2022, 5:31

Jan Šlapáček

Třetí zápas mezi St. Louis a Coloradem přinesl pořádnou hokejovou bitvu, ve které nebylo rozhodnuto až do samotného konce. Nakonec se z vítězství radují hokejisté Avalanche, kteří se vrací v sérii do vedení. Oba celky v duelu přišly o důležité členy sestavy.

ST. LOUIS BLUES - COLORADO AVALANCHE

2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

STAV SÉRIE: 1:2

Colorado udělalo druhý krok

Pro Colorado nezačalo třetí utkání série vůbec šťastně. Nejdříve po tvrdém hitu Ivana Barbaševa přišlo o Samuela Girarda, který utrpěl zlomeninu hrudní kosti a následně ve čtvrté minutě inkasovalo, když se střelou od modré čáry prosadil Colton Parayko.

Netrvalo to však dlouho a pořádnou porci smůly si vybralo i St. Louis. Po kolizi v brankovišti odstoupil ze zápasu Jordan Binnington a do branky musel Ville Husso, kterému se v play-off zatím nedaří navázat na výkony ze základní části.

Colorado toho velmi rychle využilo a v 11. minutě srovnalo zásluhou Logana O'Connora. Zásadní kroky k vítězství pak Avalanche učinili ve druhé polovině druhé třetiny, kdy se krátce po sobě prosadili Nazem Kadri a Arturri Lehkonen.

St. Louis se však dokázalo vrátit do hry a ještě před druhou sirénou snížil na rozdíl jednoho gólu Ryan O'Reilly. Blues se následně ve třetí třetině pokoušeli znovu najít recept na obranu Colorada, nicméně Avalanche hráli velmi zodpovědně a svého soupeře téměř k ničemu nepustili.

Naději na srovnání si v samotném závěru sebrali domácí sami, když Husso vyrazil po nedorozumění na střídačku v době, kdy se Coloradu podařilo dostat puk do středního pásma a dvojice Nathan MacKinnon - Gabriel Landeskog toho využila ke vstřelení čtvrtého gólu. Následně se do prázdné branky prosadil ještě Lehkonen.

Branky a nahrávky
4. Parayko (O'Reilly), 40. O'Reilly (Leddy, Bučněvič) – 11. O'Connor (Manson, Helm), 34. Kadri (Makar, Rantanen), 38. Lehkonen (Kadri), 58. Landeskog (MacKinnon, Rantanen), 60. Lehkonen (Ničuškin).

Statistické okénko
Střely na bránu: 31 – 27 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 4 – 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Jordan Binnington (STL) – 3 zákroky, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 6:45
Ville Husso (STL) – 19 zákroků, 4 OG, úspěšnost 82,6 %, odchytal 50:45
Darcy Kuemper (COL) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5 %, odchytal 60:00

Československá stopa v utkání
Bez české a slovenské účasti

Tři hvězdy utkání
1. Darcy Kuemper (COL) – 29 zákroků
2. Ryan O´Reilly (STL) – 1+1
3. Colton Parayko (STL) – 1+0

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.