bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Colorado poprvé v sezoně vyzve Arizonu. Rozjetí Kings narazí na Minnesotu

26. února 2021, 18:38

Matěj Hodoval

Konec pracovního týdne a začátek víkendu zpestří příznivcům nejlepší hokejové ligy světa tři utkání. Pastrňákův Boston zavítá na led New Yorku Rangers, Arizona pak poprvé narazí na Colorado.

01:00 New York Rangers – Boston Bruins

Druhé utkání v New Yorku ve dvou dnech, po představení proti Ostrovanům ale tentokráte vyzve Boston Rangers.

Proti Jezdcům mají Medvědi letos zatím takřka perfektní bilanci, ze dvou střetnutí totiž vytěžili čtyři body a jen jednou proti nim svěřenci Davida Quinna uhráli alespoň bod.

Rangers nehraje do karet ani forma v aktuální sezoně. Stačí se podívat na tabulku, kde mužstvu z Madison Square Garden patří v rámci Východní divize šesté místo s patnácti body. Jeden bod za nimi jsou ale New Jersey a Buffalo, oba celky mají oproti New Yorku tři, respektive dva duely k dobru.

Jezdci uplynulé střetnutí prohráli. Nad jejich síly byla Philadelphia, která je porazila těsným poměrem 4:3.

Jak Boston tak New York ale trápí marodka. Na jedné straně jsou v tuto chvíli mimo hru Kaše, Grzelcyk, Zbořil, Krejčí či Kevan Miller, na té druhé jsou pak mezi zraněnými Chytil, Trouba, Kakko a K'Andre Miller.  

02:00 Minnesota Wild – Los Angeles Kings 

Dvě podceňovaná mužstva hrající v obrovské formě.

Minnesota dlouhodobě nepatří k favoritům soutěže, každopádně letos směřují k zajímavému výsledku. 

Wild nenápadně stoupají tabulkou, aktuálně se nachází na páté příčce s dvaceti body na kontě. Společně s Avalanche ale mají nejméně zápasů a v případě pokračování dobré formy se mohou brzy dostat ještě výš.

Divočáci se vezou na vítězné vlně – dvakrát porazili Anaheim, jednou San Jose a naposledy také silné Colorado.

Totéž však platí také o jejich nadcházejícím oponentovi.

Od Los Angeles se před začátkem ročníku příliš neočekávalo, zatím se jim ale daří ligu udivovat. V případě bodového zisku na ledě Minnesoty se Králové mohou posunout až na druhou příčku v Západní divize.

Úctyhodná je také série výher Kings. Parta kolem kapitána Anžeho Kopitara totiž zvítězila v posledních šesti kláních v řadě, včetně dvou soubojů se St. Louis.

03:00 Arizona Coyotes – Colorado Avalanche

Program uzavře první letošní konfrontace Arizony s Coloradem.

Kojoti pokračují osmi zápasovou šňůru domácích zápasů, do konce které jim zbývají dvě utkání. V zádech navíc mají dvě vítězství v řadě, obě přišly proti Kačerům z Anaheimu. 

S jednadvaceti body na kontě se Pouštní psi drží na čtvrtém místě tabulky Západní divize, nicméně na záda jim dýchají hned čtyři soupeři, kteří oproti nim drží zápasy k dobru. Jedním z těchto soků je také Colorado.

Avalanche odehráli o tři utkání méně, než právě Arizona, a tak se dvoubodová propast mezi nimi jeví jako velmi nevýrazná.
Laviny navíc budou mít na ledě Yotes velkou motivaci  Coloradu se totiž nepodařily poslední dva zápasy – po porážce 0:3 s Vegas Golden Knights přišla další neúspěch v podobě prohry 2:6 proti Minnesotě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.