bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Colorado má druhý mečbol. Burakovsky i Point by mohli nastoupit

26. června 2022, 18:44

Patrik Czepiec

V nadstavbové části drží Avalanche poměrně jasnou bilanci: devět zápasů venku, osm vítězství. Jediným týmem, který dokázal rabování alespoň přibrzdit, je právě finálový soupeř z Tampy Bay. Lightning čelili za stavu 0:2 i 1:3 těžké situaci, ale pokaždé se z ní dokázali vyhrabat. Nyní to musí učinit potřetí. V brance Colorada znovu nastupuje na úkor Pavla Francouze Kanaďan Darcy Kuemper. Ve hře je návrat Andrého Burakovskyho i domácího útočníka Braydena Pointa.

Avs mohli rozhodnout už na domácím ledě v Ball Areně, ale nervozita z velké příležitosti jejich výkon zřejmě trochu svázala. Vyrovnaný zápas dospěl do stavu 2:2, ale pak si rozhodující gól už tradičně přichystal český šikula Ondřej Palát. Colorado věří, že do dalšího utkání vstoupí s odlišným mentálním nastavením.

Klišé o tom, že poslední krok bývá tím vůbec nejtěžším, beze zbytku platí. Avalanche si ovšem musí uvědomit, co je v sázce, a zabojovat o uzavření finále už na floridském poloostrově. Mezi třemi tyčemi bude znovu začínat Darcy Kuemper, který tak zřejmě definitivně vystrnadí náhradníka z Plzně Pavla Francouze.

„Dostal nás až sem. Ve čtvrtém zápase série jste viděli, čeho je schopný. Jsme ve finále a vedeme i díky jeho výkonům 3:2,“ chválil Kuempera Jared Bednar, přestože byl nespokojený s prvním gólem, který v předchozím utkání inkasoval z hole českého zadáka Jana Rutty.

Bolts zkusí zopakovat výkon z úvodního domácího klání ve finále, který byl jejich dosud nejlepším. Odpovídala tomu vysoká výhra 6:2. Vysoký příděl vyhnal právě Kuempera z brankoviště už po půlhodině hry.

Tampu nemůže celek z Denveru podceňovat ani nyní. Žádný jiný tým v současné NHL není schopný tolikrát spadnout a znovu se postavit. Lightning mají i po dvou vítězstvích v play off maximální očekávání a odhodlání.

„Musím žasnout nad tím, kolikrát jsme se už dokázali znovu nakopnout,“ říká kouč Tampy Bay Jon Cooper. „Ne vždycky je to o herní pohodě. Překousáváme zranění, blokujeme střely, hráči mají vybudovaný skvělý přístup k zápasu.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.