bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Cítili jsme, že je čas na obměnu jádra našeho týmu, říká Poile o odchodu Ellise

20. července 2021, 18:26

Daniel Fekets

Jednalo se o možná nejpřekvapivější výměnu v celé NHL těsně před expanzivním draftem. Dlouholetá opora Nashvillu Ryan Ellis zamířila k Letcům do Philadelphie. Pensylvánskou protihodnotou byl obránce Philippe Myers a útočník Nolan Patrick, který stejně o pár desítek minut později zamířil do Vegas výměnou za Codyho Glasse. Po odchodu Ellise a Viktora Arvidssona Predátoři naznačují, že je nejvyšší čas se vydat jinou cestou.

V uplynulých sezonách byl Nashville vždy pasován do role jednoho z černých koní NHL. Od ročníku 2016/2017 ale ani jednou tyto prognózy nenaplnil. Většinou se loučil v prvním či druhém kole play-off, navíc ve vyřazovací části 2020 dokonce ani mezi šestnáctku nejlepších nepostoupil.

Vzhledem k těmto okolnostem změny zas tak překvapivé nejsou. Nicméně fanoušky Predátorů zprávy o výměnách Arvidssona a Ellise určitě zaskočily, vždyť tito dva borci se stali už takovou neodmyslitelnou součástí jejich týmu. Stejně jako brankář Pekka Rinne, jenž se před pár dny rozhodl ukončit své působení v NHL. 

„Cítili jsme, že je čas na změnu našeho jádra. Odhodlání, pracovní morálka i vůdcovské vlastnosti Ryana Ellise nám budou chybět, ale takový je hokejový život. Ryanovi přejeme vše nejlepší do jeho další kariéry,“ pronesl manažer Nashvillu David Poile na Ellisovu adresu.

Ostatně má pravdu. Ellis byl vůdčím typem celého týmu. S Romanem Josim trávil na ledě suverénně nejvíce času. Byl využíván na všechny herní situace od přesilovek až po oslabení. Na obránce měl i velmi dobrá čísla v kolonce produktivity.

Musíme se však na to podívat i ze strany druhé. Ellis má třicet let a jeho dlouhodobá smlouva s roční gáží 6,25 milionu dolarů bude končit až v létě 2027. Jeho angažování je svým způsobem od Philadelphie velkým riskem, který se sice může na začátku bohatě vyplatit, ale na konci už tolik ne. Nikdo neví, jestli s přibývajícím věkem Elissova výkonnost rapidně neklesne. 

„Je těžké předpovídat případná zranění. Ellis hraje tvrdý hokej, ale my jsme jej dlouho sledovali a jsme přesvědčeni o tom, že může hrát výborně i po třicítce,“ zamyslel se generální manažer Philadelphie Chuck Fletcher nad svou nejnovější posilou.

Záhy doplnil: „Máme ho jako hráče rádi. Zároveň se nám líbí skutečnost, že má podepsanou dlouhodobou smlouvu, takže s ním nemusíme za rok nebo dva jednat o další. Přináší určitou jistotu nákladů do příštích pár let.“

Zkušeného obránce chtěla Philadelphia získat opravdu moc. Kvůli němu obětovala dva mladé hráče, kteří to nejlepší mají s největší pravděpodobností ještě před sebou. Nolan Patrick byl dokonce dvojkou draftu 2017, ovšem jeho slibně rozjetou kariéru zastavily problémy s migrénou, kvůli kterým by na dvě předešlé sezony nejraději zapomněl. Dalším odcházejícím Letcem byl Philippe Myers. 

„Phil Myers je mladý hráč, který ještě dlouho bude v této lize opravdu dobrým obráncem. Minulé dvě sezony pro něj byly krokem vpřed. Loni si navíc okusil, jak vypadá play-off, a z toho bude těžit i nadále. Přestože o něm máme to nejlepší mínění, možnost získání hráče, jakým je Ryan Ellis, byla prostě příliš lákavá na to, aby spadla,“ uzavřel Fletcher.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.