bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Číslo šetřil pro Tavarese, teď se Kadri zařadí po bok Tarasenka

28. července 2019, 14:00

Tomáš Zatloukal

O ten trejd nestál. Moc si přál zůstat v Torontu. Javorovým listům fandil od mala, ty navrch za poslední roky nabraly na síle a zařadily se k favoritům na zisk Stanley Cupu. "Jenže Maple Leafs se mnou měli jiné plány," povídal zprvu zklamaný Nazem Kadri. Počáteční pocity ale později vystřídala radost z nové šance. Opět v klubu s velkými ambicemi. "Za to jsem rád, i Colorado míří vysoko," říkala už smířlivě zajímavá posila Avalanche. To, že je připravený psát další kapitolu své kariéry, pak Kadri symbolicky ztvrdil i změnou čísla.

Proč jednadevadesátka? 

Ti dva kdysi spolu váleli v juniorce. Bok po boku, dva slibní machři z Ontaria. Kadri a John Tavares. Rozdělila je až profesionální dráha, Tavares zamířil jako jednička draftu na Long Island, Kadriho si vybralo Toronto. Cesty obou špičkových centrů se přece ještě jednou proťaly, to když se synovec lakrosové legendy loni vzdal kapitánského céčka u Ostrovanů a vydal se splnit klukovský sen.

Na dres tehdy dostal své oblíbené numero 91. Znělo to jako samozřejmost, vždyť s jednadevadesátkou ho NHL poznala. K Tavaresovi neodmyslitelně patřila.

Jenže vše mohlo dopadnout jinak. Když Tavares zářil v OHL, nosil číslo 61. A jednadevadesátka se skvěla na dresu jeho oblíbeného parťáka. Jistě, tušíte správně, šlo o Kadriho. Ten loni uvítal velkého kamaráda u Javorových listů se slovy: "To číslo jsem šetřil pro tebe." Sám v Torontu hrával se třiačtyřicítkou.

Po výměně do Colorada si Kadri na juniorská léta zavzpomínal. Za Avalanche bude nastupovat v trikotu s jednadevadesátkou. Na svém instagramu to oznámil s jednoduchým vzkazem: "Vintage." Tedy návrat ke starým časům.

Číslo mu šlechetným gestem uvolnil Vladislav Kamenev, což se od ruského bažanta dalo očekávat. Přece jen v NHL toho zatím nemá moc nahráno, a tak při příchodu borce tak zvučného jména ustoupil. Kadri se nyní zařadí po bok Tavarese, Vladimira Tarasenka, Stevena Stamkose či Tylera Seguina. Dalších útočných es s jednadevadesátkou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.