bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chytilmánie! Český talent uhranul dalším krásným gólem, soupeři dal "housle"

11. listopadu 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Loni touhle dobou právě rozjížděl báječnou sérii pěti zápasů se vstřeleným gólem, teď prožívá Filip Chytil podobně povedené období. Z dvacetiletého borce je opět hvězda Manhattanu, náročné fanoušky newyorských Rangers baví náramnými trefami, za šest utkání stihl čtyři. Nedávno parádně skóroval proti Nashvillu, v neděli se trefil do sítě Floridy.

Chytilmánie je tu znovu!

Pravčický rodák po krátkém "rekondičním pobytu" v AHL už zase řádí na nejprestižnější hokejové scéně, naposledy při porážce 5:6 po samostatných nájezdech vyškolil Antona Strålmana a prudkou střelou svou sóloakci dokonale zakončil.

Zkušený Švéd se jen ohlédl, jak mu projíždí puk mezi nohama, přistane přesně na Chytilově hokejce a jedna z největších českých nadějí poté kvapně vypálí.

Prvotřídní gól!

Až tak, že ho Jezdci ukázali svým fanouškům na sociálních sítích opakovaně. "Víme, že jsme se mezitím trefili znovu, ale bylo nám jasné, že Filipovu branku budete chtít vidět ještě jednou," vysvětlovali. Chytilova paráda se stala internetovým hitem a nadšení příznivci newyorského klubu o něm píší jako o odborníkovi na výstavní trefy.

Chytil ukazuje, že si opět věří, zároveň pak sklízí chválu za další aspekty své hry. Zlepšil se ve všech směrech, lépe brání. "Na farmu šel odhodlaný, tvrdě makal a vrátil se lepší než kdykoliv předtím. Je to úplně jiný Filip, než kterého známe z minulé sezony," povídá o něm David Quinn.

Newyorský kouč naráží na zásadní zlepšení Chytila v obranné činnosti, zatímco v ročníku 2018/2019 skončil bývalý juniorský reprezentant na 22 mínusech v tabulce pravdy (suverénně nejhorší z celého týmu), letos se drží v kladných číslech. "A vyhrává osobní souboje," vypichuje Quinn další příznivou změnu v Chytilově hokeji.

Lekci s odesláním do AHL přijal Chytil s pokorou, která mu je vlastní. "Nestěžoval si, neláteřil," smeká před ním citovaný trenér. "Phil" je skromný, před novináři mnohdy až plachý. Zato na ledě zase srší sebevědomím a bez varování umí nachytat i ty nejzkušenější borce.

Jako třeba Strålmana.

Chytil svým posledním kouskem poslal fandy Blueshirts do extáze a ti se unisono shodují na tom, že z něj roste opravdová hvězda. V Česku by se patrně nikdo nezlobil, kdyby se nemýlili.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.