bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chytil konečně zpět. Než se zranil, hrál nejlepší hokej kariéry, těší se trenér

3. března 2021, 16:15

Jiří Lacina

Český hokej si nemůže dovolit ztrácet hráče. Nevelkou skupinu borců z naší země přitom zrovna letos osud nešetří. Voráček, Hertl, Nosek mají čerstvou zkušenost s covidem. David Pastrňák rehabilitoval operovanou kyčli, mimo hru je David Krejčí. Vážné problémy řeší Ondřej Kaše.

O to větší radost můžeme mít z návratu Filipa Chytila.

Český útočník ve službách Rangers rozjel sezónu velmi zajímavě, pak se bohužel na dlouho zranil. Rehabilitace zlomené ruky mu vzala čtrnáct vynechaných utkání. Včera přišla z New Yorku zpráva oznamující Chytilův návrat do sestavy.

„Návrat chlapa s tímhle typem rychlosti a šikovnosti každému pomůže,“ kvitoval comeback jednadvacetiletého centra trenér Quinn. „Než se zranil, hrál nejlepší hokej své kariéry. Předváděl hromadu skvělých věcí. Bude výborné mít ho zpátky v sestavě.“

Jedna z letošních Filipových parádiček:

Konkurence v útočných řadách Rangers je letos silná. Chytil stihnul v pěti duelech do zranění tři body za dva góly a jednu nahrávku. Než ho zastavila kolize s Evanem Rodriguesem z Pittsburghu, nastupoval s Philem DiGiuseppem a Kaapo Kakkem. Úvodní duel sezóny předtím odehrál mezi Alexisem Lafreniérem a Julienem Gauthierem.

Jelikož Kakko a Artemij Panarin jsou momentálně mimo hru, musel trenér improvizovat. V úterý proti Buffalu nakonec postavil Chytila doprostřed třetí útočné řady mezi Kevina Rooneyho a Juliena Gauthiera. Rooney je sice především centr, nemá ale problém ani s hrou na křídle.

Pokud by Chytil s ohledem na zranění potřeboval, může mu Rooney pomoct na buly. „Na vhazování je dobrý, když bude ‚Fil‘ potřebovat, vezme to za něj,“ naznačil Quinn. Tak se také stalo. Chytil nehrál ani jednu buly, Rooney všech šest pokusů prohrál.

Výsledek to naštěstí negativně neovlivnilo. Rangers porazili Sabres 3:2, dvě branky zajistila první formace (Bučněvič a Lafreniére), vítěznou trefu druhý útok (Kreider). Filip Chytil odehrál 16 minut a 8 vteřin, připsal si jeden střelecký pokus.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.