bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chychrun se dočkal! Arizona ho vyměnila do Ottawy

2. března 2023, 0:24

Jan Šlapáček

O výměně Jakoba Chychruna se spekulovalo minimálně rok. Vloni to během uzávěrky přestupů nevyšlo, nedopadlo to ani v létě, a tak musel americký obránce čekat až do dnešního dne.

Arizona byla rozhodnutá, že do uzávěrky přestupů Chychruna vymění, a tak se také stalo. Coyotes měli na svého obránce velký počet zájemců, dlouho se však nedokázali s nikým dohodnout. Nejdříve to vypadalo, že se bude stěhovat do Los Angeles. Tahle varianta však padla včera. Mezi zájemci byla například i Carolina, která žádala, aby si Arizona nechala část platu a to se týmu z pouště nelíbilo.

Nakonec se vrchní představitelé Coyotes rozhodli přijmout nabídku Ottawy, která podobného obránce hledala od léta a nebála se za něj pořádně zaplatit. Senators svému soupeři poslali za Chychruna podmíněnou volbu v prvním kole letošního draftu, podmíněnou volbu ve druhém kole draftu 2024 (původem Washingtonu) a volbu ve druhém kole 2026.

Na první pohled se zdá, že Senators dokázali uzavřít velmi dobrý obchod, protože se poslední dny proslýchalo, že by Arizona za Chychruna ráda dostala dvě volby v prvním kole, a to se tak nakonec nestalo. V porovnání s výměnou Filipa Hronka do Vancouveru je Chychrun "dražší" pouze o jednu volbu v druhém kole.

Ottawa v posledních týdnech začala nabírat dech a po této výměně se dá jednoznačně říci, že se Senators pokusí v samotném závěru základní části probojovat do vyřazovacích bojů. Aktuálně ztrácí na druhou divokou kartu pět bodů. Zvládne kanadský celek tuhle ztrátu smazat?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.