bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chára na odchodu? Boston se s ním stále nedomluvil, může zamířit ke konkurenci

15. listopadu 2020, 18:18

Matěj Hodoval

Spojení Zdeno Chára a Boston Bruins už je v National Hockey League natolik zažité, že by si hokejoví příznivci jen těžko dokázali představit změnu. Přesto se právě tohle může na sklonku kariéry zkušeného zadáka stát realitou.

Do nejlepší hokejové ligy světa se dostal díky New York Islanders. Jeho cesta následně vedla přes Ottawu, ale vůbec nejpodstatnější část své profesionální kariéry strávil v organizaci bostonských Medvědů.

Zdeno Chára se postupně vypracoval do pozice tváře Bruins. Dlouhých čtrnáct sezon sloužil Bostonu jako kapitán a svůj tým dovedl i na úplný vrchol, tedy k samotnému Stanleyovu poháru v roce 2011.

Ve svých třiačtyřiceti letech je momentálně vůbec nejstarším aktivním hráčem v NHL, zámořská soutěž se tedy pomalu musí připravovat na odchod tohoto mimořádného velikána. Letos by tomu tak ovšem ještě být nemělo.

Otazník spíše visí nad působištěm, v němž Chára dost možná svůj poslední ročník stráví.

Boston je zatím v mimosezonním období dost tichý a spíše přihlíží. Vedení Medvědů nepodepsalo zadáka Toreyho Kruga, který tak zamířil do St. Louis. Jinou výraznější změnou pak byl už jen podpis Craiga Smitha.

Není tajemstvím, že o služby dvoumetrového obra stojí několik týmů, což už médiím potvrdil Chárův agent. Zkušený Slovák však nejprve počká, jak se celá situace kolem nadcházející sezony vyvine.

Zahraniční novinář Dwayne Keith, který se specializuje na možné přesuny v rámci nejlepší hokejové ligy světa, přišel se zprávou, že největší zájem o Chárovy služby má Pittsburgh. Penguins procházejí menší přestavbou z důvodu neuspokojivých výsledků v posledních pár letech a pomoc na modré čáře by rozhodně uvítali.

Neupínejme se jmenovitě na Tučňáky, každopádně přesun legendárního obránce je reálnou variantou. Ačkoliv sám Chára se nechal slyšet, že by v Bostonu rád setrval, nezáleží rozhodnutí pouze na něm.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.