bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Češi v AHL: Září Kaše, Francouz a další. Kdy se Kovář podívá do NHL?

12. listopadu 2018, 14:00

Matěj Mayer

Farmářská American Hockey League už dávno není soutěží pro odpadlíky, kde „se to řeže“. AHL je druhá nejlepší – a stále více respektovaná – severoamerická liga. To dokládají i příklady hvězd KHL Jana Kováře a Pavla Francouze, kteří nejsou zahořklí, že se skrze tuto soutěž musí probojovávat do NHL. Na NHL.cz budeme přinášet týdenní souhrny toho nejzajímavějšího, co se týká počínání českých borců v AHL.

O první místo v bodování českých hráčů v AHL se dělí David Kaše. Útočník Lehigh Valley Phantoms nastřádal dosud v 10 zápasech 9 bodů (4+5). V zámoří jsou z jeho výkonů nadšení a vyzdvihují, že jako nováček stihl ve svých prvních deseti duelech v lize už tři vícebodové večery! Naposledy se takto parádně prosadil proti Nečasově Charlotte Checkers.

Jeho kamarád Martin Nečas už nestihl dobruslit situaci u Kašeho gólu. Nicméně sám útočník farmy Caroliny se v tomtéž utkání blýskl dvěma asistencemi a pomohl svému týmu k vítězství 7:4.

Nečasovi se čím dál více daří přivyknout zámořskému stylu. Aktuálně drží šňůru čtyř zápasů, ve kterých bodoval, a z posledních 6 duelů má 7 bodů (1+6). Zvláště tato nahrávka ve středním pásmu, kterou se zaskvěl proti mužstvu Pavla Zachy, byla velmi drzá.

Právě Pavel Zacha zažil na začátku listopadu poměrně překvapivý přesun do AHL. Devils ho do nižší soutěže odeslali téměř v poslední možnou chvíli – pokud by odehrál v NHL o deset utkání více, musel by projít listinou volných hráčů (waiverem).

Zacha se sice ve čtyřech zápasech střelecky neprosadil ani na farmě, na konto si ale připsal už pět asistencí a sbírá tak více než bod na zápas.

Kdo by se naopak povýšení do NHL mohl brzy dočkat, je Jan Kovář. Zkušený střední útočník bojuje o pozornost Bostonu na jeho farmě a daří se mu výborně – za 8 zápasů posbíral 9 bodů (4+5). V zámoří se již spekuluje o tom, že by si šanci v NHL opravdu zasloužil.

Podobně je na tom další zkušený český hokejista, který bojuje v AHL o naplnění svého snu. Brankář Pavel Francouz září na farmě Colorada, kde patří s 92% úspěšností zákroků mezi pět nejlepších v celé AHL.

Na kontě má z 9 utkání 6 vítězných a jen v jednom zápase musel střídat. Například v posledním duelu vyloženě čaroval – zneškodnil 40 z 43 střel a jeden z jeho zákroků je v zámoří opěvovaný. Zcela oprávněně. Posuďte sami!

V posledním týdnu na sebe upozornil také Filip Hronek z Grand Rapids Griffins. Poté, co na začátku sezony vstřelil svůj první gól v NHL, dočkal se premiérové trefy i na farmě. A byla to pořádná bomba!

Velký defenzivní talent českého hokeje navíc využil ideální přihrávku svého krajana a spoluhráče Filipa Zadiny. Po 7 zápasech v AHL má Hronek na kontě 3 body (2+1).

Za zmínku stojí rovněž výkony Lukáše Jaška, který touží zaujmout trenéry Vancouveru na farmě Utica Comets. Rodák z Třince, který už v loni svým krátkým působením v AHL zaujal, se začíná prosazovat i v aktuální sezoně. Po pětibodové šňůře bez bodu se nyní dočkal gólu hned ve dvou duelech v řadě.

Češi v AHL

Útočníci:
Jan Kovář (Providence Bruins / BOS) – 8 zápasů, 4+5, +/-: -5
David Kaše (Lehigh Valley Phantoms / PHI) – 10 z, 4+5, +1
Filip Zadina (Grand Rapids Griffins / DET) – 13 z, 4+4, -8
Filip Chlapík (Belleville Senators / OTT) – 9 z, 2+5, -1
Martin Nečas (Charlotte Checkers / CAR) – 10 z, 1+6, +1
Lukáš Radil (San Jose Barracuda / SJS) – 10 z, 1+5, +3
Lukáš Jašek (Utica Comets / VAN) – 11 z, 4+1, -2
Martin Kaut (Colorado Eagles / COL) – 12 z, 2+3, +5
Michael Špaček (Manitoba Moose / WPG) – 11 z, 1+4, -9
Pavel Zacha (Binghampton Devils / NJD) – 4 z, 0+5, +2
Adam Musil (San Antonio Rampage / STL) – 14 z, 2+1, -2
Tomáš Hyka (Chicago Wolves / VGK) – 2 z, 0+3, +2
Kristian Reichel (Manitoba Moose / WPG) – 8 z, 1+0, +1 

Obránci:
Jakub Zbořil (Providence Bruins / BOS) – 13 z, 2+2, -4
Filip Hronek (Grand Rapids Griffins / DET) – 7 z, 1+2, -2
Jakub Jeřábek (San Antonio Rampage / STL) – 4 z, 2+0, +1
Libor Šulák (Grand Rapids Griffins / DET) – 8 z, 0+2, +6
Filip Pyrochta (Milwaukee Admirals / NSH) – 13 z, 0+2, -2
Libor Hájek (Hartford Wolf Pack / NYR) – 16 z, 0+2, 0
David Sklenička (Laval Rocket / MTL) – 14 z, 1+0, -3
Michal Moravčík (Laval Rocket / MTL) – 11 z, 0+1, +4
Dominik Mašín (Syracuse Crunch / TBL) – 11 z, 0+1, 0
Ondřej Vála (Texas Stars / DAL) – 2 z, 0+0, 0
Andrej Šustr (San Diego Gulls / ANA) – 4 z, 0+0, -2 

Brankáři:
Pavel Francouz  (Colorado Eagles / COL) – 9 z, 6 v, prům. 2,61; úsp. 92 %
Josef Kořenář (San Jose Barracuda / SJS) – 6 z, 5 v, prům. 2,34; úsp. 91,9 %
Vítek Vaněček (Hershey Bears / WSH) – 7 z, 3 v, prům. 2,41; úsp. 91,8 %
Michal Neuvirth (Lehigh Valley Phantoms / PHI) – 1 z, 1 v, prům. 3; úsp. 91,2 %
Daniel Vladař (Providence Bruins / BOS) – 7 z, 2 v, prům. 2,52; úsp. 90,9 %
Marek Mazanec (Hartford Wolf Pack / NYR) – 9 z, 3 v, prům. 3,11; úsp. 88,9 %

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.