bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Češi v AHL: Pověstný prapor drží Filip Zadina

22. listopadu 2019, 16:00

Josef Potůček

Nikterak výraznými výkony se v American Hockey League (AHL) nyní prezentují čeští hokejisté. Povolání k hlavním týmům se dočkali Filipové Chytil a Chlapík či Michael Špaček. Též vinou zranění dalších našinců je tak nejvíce vidět další Filip v pořadí - kmenový útočník detroitských Red Wings Filip Zadina.

Filip Zadina, útočník (Grand Rapids Griffins / DET)

Na začátku sezóny střelecky i bodově nemohoucí pardubický odchovanec hraje momentálně možná svůj nejlepší hokej na profesionální úrovni, když v posledních jedenácti zápasech zaznamenal stejný počet bodů (5+6). Aktuální formu mu nenarušilo ani zranění, pro které zmeškal sobotní zápas v Rockfordu. Ve středu se již připomněl asistencí u úvodního gólu Turnera Elsona ve vítězném duelu proti San Antoniu, čímž prodloužil svoji bodovou sérii na pět utkání.

Martin Frk, útočník (Ontario Reign / LAK)

Úvod ročníku vyšel pelhřimovskému rodákovi náramně. Udržoval si bilanci bodu na zápas. Dokonce se nabízelo Frka povolat k hlavnímu týmu, kde zatím Králové tlučou bídu s nouzí. Od takové myšlenky se ovšem nyní musí upustit. Forvard s obávanou dělovou střelou vypadl na neurčito ze sestavy Reign pro zranění ve střední části těla.

Martin Kaut, útočník (Colorado Eagles / COL)

Zraněný je i šestnáctý hráč vstupního draftu do NHL 2018. Vinou poranění v horní části těla nastoupil Kaut v probíhajícím ročníku pouze do sedmi střetnutí, ve kterých nebodoval.

Michael Špaček, útočník (Manitoba Moose / WIN)

Povolání z farmy se dočkal forvard Michael Špaček, který nyní s Tryskáči absolvuje tréninky a vyhlíží debut v NHL. Žádný z českých hráčů působících v zámoří mu není momentálně blíže.

Lukáš Jašek, útočník (Utica Comets / VAN)

Třinecký odchovanec se na začátku sezóny blýskl čtyřmi body v pěti zápasech. Pohříchu, od té doby se v následujících dvanácti partiích bodově neprosadil. Alespoň si udržel +8 ve sledované statistice pobytu na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách.

-

Dalším českým útočníkům Jakubu Laukovi (Providence Bruins / BOS) a Davidu Kašemu (Lehigh Valley Phantoms / PHI) body přibývají jen poskrovnu. Syn trojnásobného mistra světa Roberta Reichela Kristian vypadl ze sestavy Manitoby Moose.

Mezi zadáky v AHL nastupují pravidelně pouze dva Češi - Jakub Zbořil (Providence Bruins / BOS) a Dominik Mašín (Syracuse Crunch / TBL).

V minulých dnech se dostalo pozornosti brankáři Josefu Kořenářovi, s jehož výkony jsou spokojeni v organizaci San Jose. Čtyři utkání odchytal v Bridgeportu i Jakub Škarek. Jeho kolega Vítek Vaněček se sice dočkal povolání do hlavního týmu Washingtonu, zde ovšem kryl záda Bradenu Holtbymu pouze krátce. Byl opět odeslán zpět na farmu.

Češi v AHL

Útočníci:

Filip Zadina (Grand Rapids Griffins / DET) - 17 zápasů, 6+6, +/-: -6
Martin Frk (Ontario Reign / LAK) - 12 z, 7+4, +4
Filip Chytil (Hartford Wolf Pack / NYR) - 9 z, 3+6, +9
Michael Špaček (Manitoba Moose / WPG) - 14 z, 3+4, 0
Lukáš Jašek (Utica Comets / VAN) - 17 z, 2+2, +8
Jakub Lauko (Providence Bruins / BOS) - 12 z, 3+0, +1
David Kaše (Lehigh Valley Phantoms / PHI) - 13 z, 1+1, -1
Filip Chlapík (Belleville Senators / OTT) - 6 z, 1+0, -8
Kristian Reichel (Manitoba Moose / WPG) - 4 z, 0+0, 0
Martin Kaut (Colorado Eagles / COL) - 7 z, 0+0, 0

Obránci:

Jakub Zbořil (Providence Bruins / BOS) - 18 z, 1+4, +1
Dominik Mašín (Syracuse Crunch / TBL) - 17 z, 0+3, -3
David Sklenička (Laval Rocket / MTL) - 5 z, 0+2, -4
Radim Šimek (San Jose Barracuda / SJS) - 2 z, 0+2, +2

Brankáři:

Josef Kořenář (San Jose Barracuda / SJS) - 10 z, prům 3.19, úsp. 88.2%
Jakub Škarek (Bridgeport Sound Tigers / NYI) - 4 z, 3.06, 90.0%
Dan Vladař (Providence Bruins / BOS) - 3 z, 2.51, 89.7%

Vítek Vaněček (Hershey Bears / WSH) - 8 z, 2.65, 89.4%

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.