bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Češi v AHL: Dvě nominace na All-Star Classic

23. ledna 2020, 13:00

Josef Potůček

V loňském ročníku se z nominace na AHL All-Star Classic mohli těšit dva čeští brankáři - Josef Kořenář (San Jose Barracuda / SJS) a Vítek Vaněček (Hershey Bears - WSH). Druhý jmenovaný se dodatečně dostal i letos, místo Kořenáře se tam jako druhý Čech představí útočník Martin Frk, který urputně bojuje o místo v NHL.

Martin Frk, útočník (Ontario Reign / LAK)

Žádný z hráčů působících v American Hockey League nemá lepší gólový průměr na zápas. S 20 brankami ve 30 utkáních je Frk v lize sedmým nejlepším střelcem. Týmový bodový primát (30) pak drží i navzdory faktu, že více jak týden strávil v A-týmu Los Angeles, kde mu na přelomu kalendářního roku ani tři vstřelené góly ve čtyřech partiích nedopomohly k tomu, aby setrval v kádru Kings.

Svoji příslušnost k hokejové elitě tak bude muset znovu dokazovat mimo jiné na AHL All-Star Classic, kam byl po zásluze nominován, a které se budou hrát právě na kluzišti jeho klubu Ontaria Reign.

Lukáš Jašek, útočník (Utica Comets / VAN)

Po povedeném začátku sezóny se třinecký odchovanec bodově příliš neprosazoval. Poslední týdny se však vcelku pravidelně zapisuje do statistik. Za zmínku stojí zejména jeho +16 v hodnocení pobytu na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách. V týmu Uticy Comets je v tomto ohledu suverénně nejlepším útočníkem. Nejblíže mu je Justin Bailey (+7), přičemž řada jeho tamních spoluhráčů má zapsaná i záporná čísla. V tomto ohledu má Jaškova statistika svoji váhu.

Martin Kaut, útočník (Colorado Eagles / COL)

Martin Kaut byl takřka měsíc mimo hru pro zranění v horní části těla. Po návratu do sestavy se poněkud hledal, ale v posledních duelech už opět patří k tahounům záložního celku coloradských Lavin. Povedl se mu zejména nedávný zápas proti Bakersfieldu, v kterém se na jednoznačné výhře 6:2 podílel třemi asistencemi.

Michael Špaček, útočník (Manitoba Moose / WIN)

Nějakou dobu strávil Špaček v hlavním winnipežském týmu, kde byl velmi blízko debutu v NHL. Po návratu na farmu se zde pravidelně bodově prosazuje. V posledním mači s Lavalem asistoval u úvodního gólu svého krajana Kristiana Reichela, posléze zaznamenal ještě přesilovkovou trefu, přičemž byl jmenován třetí hvězdou duelu.

Dan Vladař, brankář (Providence Bruins / BOS)

Devatenáctým českým brankařem v NHL se v uplynulých dnech mohl stát dvaadvacetiletý pražský rodák, který byl povolán do bostonského mužstva, aby kryl záda Slováku Jaroslavu Halákovi. Jeho finský parťák Tuukka Rask se totiž potýká s následky z otřesu mozku. Startu v Národní hokejové lize se však Vladař dosud nedočkal.

Od poloviny října do konce listopadu byl mimochodem mimo hru pro zranění v dolní části těla.

„Těch šest týdnů, kdy jsem byl zraněný, bylo opravdu těžkých, protože jsem nebyl s týmem. Už jsem se nemohl dočkat, až se vrátím a teď si to užívám,“ rozplýval se po jednom z prosincových zápasů, v kterém udržel čisté konto a výrazně se tak podepsal pod výhru 5:0 proti Springfieldu. V onom utkání se gólově blýskl i zadák Jakub Zbořil.

Češi v AHL

Útočníci:

Martin Frk (Ontario Reign / LAK) 32 zápasů, 20+10, +/-: +3

Lukáš Jašek (Utica Comets / VAN) 42 z, 11+7, +16
Michael Špaček (Manitoba Moose / WIN) 30 z, 6+8, -2

Filip Zadina (Grand Rapids Griffins / DET) 20 z, 7+6, -9

Filip Chlapík (Belleville Senators / OTW) 22 z, 4+8, -4

Kristian Reichel (Manitoba Moose / WIN) 22 z, 5+4, +1

Filip Chytil (Hartford Wolf Pack / NYR) 9 z, 3+6, +9

Martin Kaut (Colorado Eagles / COL) 23 z, 3+6, +6

Jakub Lauko (Providence Bruins / BOS) 18 z, 4+4, +4

David Kaše (Lehigh Valley Phantoms / PHI) 31 z, 3+5, -1

Lukáš Radil (San Jose Barracuda / SJS) 12 z, 1+5, -5 

Obránci:

Jakub Zbořil (Providence Bruins / BOS) 39 z, 2+10, +4

Dominik Mašín (Syracuse Crunch / TBL) 39 z, 1+10, -4

David Sklenička (Laval Rocket / MTL) 7 z, 1+2, -4

Radim Šimek (San Jose Barracuda / SJS) 2 z, 0+2, +2

Libor Hájek (Hartford Wolf Pack / NYR) 3 z, 0+1, -4 

Brankáři:

Dan Vladař (Providence Bruins / BOS) 13 z, prům 1.86%, úsp. 93.4%

Vítek Vaněček (Hershey Bears / WSH) 22 z, 2.37, 91.0%

Jakub Škarek (Bridgeport Sound Tigers / NYI) 15 z, 3.21, 88.9%

Josef Kořenář (San Jose Barracuda / SJS) 23 z, 3.13, 88.7%

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.