bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carolina začala jednat se Svečnikovem. Podaří se ruskou hvězdičku udržet dlouhodobě?

3. října 2020, 15:40

Ondřej Mach

Má před sebou zářnou budoucnost, společně se Sebastianem Ahem, Martinem Nečasem a dalšími patří k mladému jádru Hurricanes. Andrej Svečnikov chce údajně i následující roky spojit s Carolinou, mezi oběma stranami momentálně probíhají první námluvy.

„Začali jsme spolu jednat,“ potvrdil generální manažer Don Waddell pro server The Score. „Andrejovi zbývá ještě rok ze současného kontraktu, ale ten čas hraje v náš prospěch. Naším cílem je ho tady udržet co nejdéle.“

Svečnikov má za sebou parádní druhou sezonu v NHL, v níž se skvěle etabloval na křídle první útočné formace po boku Sebastiana Aha a Teuvo Teräväinena. Nakonec z toho bylo 61 kanadských bodů v 68 zápasech, skvělou bilanci měl ruský útočník i v play off.

 

Není pochyb o tom, že v něm organizaci roste další superstar. Canes tedy Svečnikova logicky budou chtít podepsat na co nejdelší možnou dobu, komplikací je ale v tomto případě aktuální situace způsobená pandemií koronaviru.

Ve hře je tak i kratší přemosťovací kontrakt, po kterém by následovala další jednání. „S ekonomickou situací, v níž se liga aktuálně nachází, by taková smlouva mohla dávat smysl,“ zmínil Waddell.

Zájem setrvat v Raleighu má podle vyjádření generálního manažera i sám Svečnikov. „Myslím, že tady rozhodně chce být. Jeho zástupci o tom mluvili jasně a my ho tady samozřejmě taky chceme. Nemáme žádný časový rozvrh, ale není pochyb o tom, že časem dojdeme k dohodě,“ přidal.

Rodákovi z Barnaulu vyprší po příštím ročníku nováčkovská smlouva, kterou podepsal 1. července v roce 2018. Organizace kromě toho za rok bude muset řešit smlouvy pro Dougieho Hamiltona, Petra Mrázka nebo Jamese Reimera.

Čtěte také:
Netradiční draft se blíží. K jakým metám budou nováčkové vzhlížet?
Kteří hráči Bolts nebudou vyryti na pohár?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.