bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carolina touží vrátit Tampě porážku z prvního zápasu

1. června 2021, 19:24

Jan Vojkůvka

Noční program v zámořské NHL obstará pouze jeden zápas, ve kterém Carolina přivítá na svém ledě Tampu. Hostům se povedlo po vyrovnaném klání vybojovat první výhru v sérii. Hurricanes věří, že dokáží ve druhém domácím utkání stav série vyrovnat, budou ale znovu čelit tuhé defenzivě soupeře i výtečně chytajícímu brankáři.

01:30 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning

Stav série 0-1

V úvodním utkání série se povedlo Tampě vyloupit arénu Caroliny a zvítězit 2:1. Dlouho to přitom vypadalo, že duel doputuje možná i do prodloužení, ale v 53. minutě strhl vítězství na stranu hostů Goodrow.

První zápas tak naznačil, v čem bude hlavní síla Tampy. Tou bude překvapivě defenziva - ostatně už v sérii s Floridou byla právě obrana a výkony brankáře tím klíčovým, co rozhodlo ve prospěch Blesků. Jakmile totiž docházelo k přestřelkám a gólovým hodům, dokázali z toho více těžit Panteři. Jenže k těmto situacím tak často nedocházelo, spíš naopak.

Lightning předvedli tuhou defenzivu i v prvním zápase, což tolik Carolině s hodně dravým útokem nebude vyhovovat a budou se naopak snažit o to, aby se hrál otevřenější hokej, ve kterém se budou snáze prosazovat kombinací před brankovištěm.

Opírat se v sérii hodlají domácí opět o brankáře Nedejlkovice, který se stal definitivní jedničkou týmu a prokázal to i v prvním utkání. Výhru sice nevychytal, ale připsal si velmi slušných 28 zákroků. V podobě Andreje Vasilevského má ale více než zdatného soupeře a je velmi možné, že celá série bude probíhat v duchu prvního zápasu - spousta kvalitních brankářských zákroků, méně branek a vyrovnané průběhy jednotlivých duelů.

Právě to, jak se Tampa dokáže popasovat se silným útokem soupeře, bude důležité i v druhém utkání. Pokud bude fungovat defenziva, budou to mít domácí proti obhájcům Stanley Cupu nesmírně obtížné. 

Pokud se podíváme na marodky obou týmů, Carolině bude chybět Nino Niederreiter, autor 20 branek v základní části. Tampě by měl nadále kvůli zranění v horní polovině těla scházet obránce David Savard.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.