bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Canadiens potřebují prostor pro Webera a Juulsena, pošlou proto Alznera na listinu volných hráčů?

22. listopadu 2018, 19:15

Jiří Sameš

V tuto chvíli je velmi pravděpodobné, že se obránce Montrealu Canadiens Shea Weber dokáže ze svého zranění vrátit dříve, nežli se původně očekávalo. Letošní premiéru by si kapitán Habs mohl odbýt klidně už příští týden.

V úterý, 19. června, Weber podstoupil ve Vailu operaci menisku. (Jednalo se mimochodem o jeho druhou operaci v kalendářním roce 2018.) Následná doba rekonvalescence se přitom tehdy odhadovala na pět až šest měsíců, tedy do poloviny prosince.

Dřívější návrat Webera zpět do sestavy by byl pro Canadiens samozřejmě velkou vzpruhou. Kanadský tým si sice letos zatím nevede vůbec špatně, když má po 22 odehraných zápasech na svém kontě bilanci 11-7-4 a celkem 26 bodů. Co se defenzivy týče, ale patří k nejhorším.

Weberův návrat ovšem bude mít pro Habs také menší trable. Kromě něj se totiž na marodce mužstva momentálně nachází také například obránce Noah Juulsen, přičemž i on by se měl brzy znovu vrátit. Marc Bergevin, generální manažer týmu, tak bude nucen provést v defenzivních řadách nějakou změnu.

Nejjednodušší a nejlepší možností Bergevina bude zřejmě umístit obránce Karla Alznera na listinu volných hráčů. Existuje totiž poměrně vysoká pravděpodobnost, že po tomto třicetiletém Kanaďanovi nesáhne žádný z týmů, a poputuje tak následně na farmu.

K dnešnímu dni Alzner v letošní sezoně nastoupil pouze do šesti zápasů, přičemž v nich nezaznamenal ani jeden kanadský bod. Zapsal dva kladné body do tabulky pravdy, dvě trestné minuty, šest střel na bránu a průměrný ice time 17:58.

Alzner má s Canadiens podepsanou pětiletou smlouvu na celkem 23,125 milionů dolarů, která mu vyprší až po sezoně 2021/2022. Zahrnuta je v ní mimochodem také modifikovaná doložka o nevyměnitelnosti.

Další variantou generálního manažera Montrealu může být například výměna některého z následující trojice obránců – Jordie Benn, David Schlemko, Xavier Ouellet. Odeslán na farmu může být případně ještě také obránce Victor Mete.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.