bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Calgary získalo ofenzivní posilu, přichází Devin Setoguchi

24. srpna 2014, 20:06

Jan Šlapáček

Kanadský hokejista Devin Setoguchi našel nové působiště. Sedmadvacetiletý útočník se jako nechráněný volný agent dohodl na roční smlouvě za 750 tisíc dolarů s Calgary Flames. Po San Jose, Minnesotě a Winnipegu půjde o čtvrtý Setoguchiho klub v NHL.

Rodák z Taber má před sebou osmou sezónu v nejprestižnější hokejové soutěži světa. Kalifornští Žraloci ho draftovali v roce 2005 jako osmého v pořadí a poprvé za ně nastoupil v sezóně 2007-08. V základní části NHL odehrál za Sharks celkem 267 duelů, ve kterých nabíral 159 bodů (84+19). V 48 zápasech play off zaznamenal 14 gólů a 10 asistencí.

23. června 2011 se  Setoguchi dohodl s vedením San Jose na prodloužení spolupráce o další tři roky. Hned příští den mu ale málem přivodil zástavu srdce. Dozvěděl se totiž, že ho Žraloci i s kontraktem v hodnotě 9 miliónů dolarů vyměnili do Minnesoty za obránce Brenta Burnse. Sharks museli navíc přihodit práva na Charlieho Coylea a svoji první volbu, naopak získali právo výběru ve druhém kole draftu 2012.

Další změnu pracovní adresy zažil Devin Setoguchi 5. červnece 2013, kdy ho Wild vyměnili do Winnipegu za právo volby v druhém kole draftu v roce 2014. V uplynulém ročníku odehrál v dresu Jets 75 utkání, ve kterých zaznamenal 27 bodů za 11 branek a 16 přihrávek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.