bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Budou se Coyotes stěhovat? Stavba nové arény byla zamítnuta

17. května 2023, 7:00

Jan Šlapáček

Arizona a NHL? Je velice možné, že tohle spojení bude brzy minulostí. Obyvatelé Tempe byli v hlasování proti výstavbě nové zábavní čtvrti v hodnotě 2,1 miliardy dolarů, jejíž součástí měla být právě i aréna Coyotes.

Ačkoliv městská rada Tempe během listopadu jednomyslně hlasovala v prospěch stavebního projektu, tak k uzavření této dohody byla potřeba i podpora veřejnosti. A to se nakonec ukázalo jako kámen úrazu, protože lidé hlasovali proti výstavbě nové zábavní čtvrti, ve které se měl zrodit nový domov Coyotes.

Ke schválení bylo nutné, aby všechny tři návrhy dostaly většinu hlasů, to se ale nestalo. Proti dvěma návrhům bylo 56 procent občanů, proti třetímu hlasovalo 57 procent zúčastněných.

„Jsme velice zklamaní, že voliči neschválili ani jeden ze tří návrhů. Jak řekl starosta Tempe Corey Woods, tohle byla nejlepší sportovní dohoda v historii státu Arizona," uvedl v prohlášení prezident a generální ředitel Coyotes Xavier Gutierrez. Dále dodal, že majitelé klubu a vedení NHL si musí v průběhů příštích týdnů vyhodnotit, co s celou organizací bude dál.

Okamžité vyjádření vydal i Gary Bettman, kterému se často vyčítá, že se ze všech sil snaží hokej v Arizoně udržet.

„NHL je výsledky hlasování strašně zklamaná. Chystáme se s Coyotes prozkoumat všechny možnosti, jaké se naskytnou."

Jedná se o konec NHL v Arizoně? Je více než pravděpodobné, že tomu tak doopravdy bude. Coyotes mají sice ještě na dvě sezóny zajištěný pobyt v Mullett Aréně s kapacitou 4600 míst, poté ale budou znovu bez domova.

O zájemce o vstup do NHL navíc není nouze. V poslední době se nejčastěji mluví o novém týmu v Houstonu či Kansasu, možné je i znovuzrození Atlanty Thrashers. Hodně fanoušků by si nostalgicky přálo návrat Quebecu Nordiques, tahle možnost ale není příliš reálná.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.