bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bruins vyhlíží návrat Bergerona a Backese, přišli však o Spoonera

19. října 2017, 14:00

David Jahoda

Boston musel začít nový ročník bez důležitých útočníků – Patrice Bergerona a Davida Backese. Možná i kvůli tomu mají po pěti odehraných zápasech na svém kontě jen čtyři body. Nyní to ale vypadá, že by Bruins mohli své opory v sestavě už brzy přivítat. Minimálně měsíc se ale naopak bude muset trenér Bruce Cassidy obejít bez centra Ryana Spoonera, kterého vyřadily ze hry potíže s třísly.

Jak Patrice Bergeron, tak David Backes se mimo sestavu kvůli zdravotním lapáliím ocitli krátce před začátkem nového ročníku. Dlouholetá opora Bruins Bergeron utrpěl 3. října během tréninku zranění v oblasti dolní části těla. Údajně mělo jít o problémy s kotníkem. Backesovi zase o dva dny později diagnostikovali divertikulitidu, což je zánětlivé onemocnění tlustého střeva.

Bergeron si už sice sám zatrénoval 8. října, na svůj návrat do sestavy se však teprve připravoval. „Cítil jsem se docela dobře, ale musím být opatrný,“ sdělil tehdy novinářům. Během úterní tréninkové jednotky na sobě měl červený tzv. bezkontaktní dres. I na menší souboje se spoluhráči však došlo, protože se Bergeron zapojil do cvičení tři na tři.

To Backes si v úterý zatrénoval po zdravotních potížích vůbec poprvé. „Před tréninkem jsem byl jako dítě v cukrárně, tak moc jsem se těšil,“ prozradil Backes, který načne v Bostonu teprve druhou sezonu. Příznaky divertikulitidy bývalému kapitánovi St. Louis Blues byly zpočátku tak nepříjemné, že mu ani nedovolily vstát z postele. První tři dny strávil v nemocnici, posléze byl doma, ovšem bez možnosti dělat jakoukoliv fyzickou námahu. Během té doby mohl zaplnit žaludek jen tekutou stravou, což mělo za důsledek, že zhubl téměř o pět kilogramů.

Až mu to zdravotní stav umožnil, začal se Backes vracet do tréninkového procesu. Aby dohnal to, co zameškal, tak nejprve začal s jízdou na rotopedu. Poté sám čtyři dny bruslil a až v úterý se zapojil do plnohodnotného tréninku. „Celé léto trénujete, abyste na začátek sezony byli co nejlépe připraveni, jenže pak se stane něco takového. Je to po mentální stránce těžké, ale co bylo, bylo. Nyní se musím dívat jen dopředu a snažit se být co nejlepším hráčem to půjde,“ uvedl Backes.

„Celé léto trénujete, abyste na začátek sezony byli co nejlépe připraveni, jenže pak se stane něco takového. Je to po mentální stránce těžké, ale co bylo, bylo.“

Podle všeho je Backes návratu o něco blíže než Bergeron, přesto ale s největší pravděpodobností ještě ani jeden z nich v nejbližším duelu proti Vancouveru nenastoupí. Bruins totiž ze své farmy v Providence povolali útočníky Kennyho Agostina a Petera Cehlárika.

S blížícím se návratem důležitých členů útočných řad ale přišly další komplikace. V utkání proti Las Vegas se zranili centr Ryan Spooner a obránce Adam McQuaid. Zatímco jednatřicetiletý obránce, kterého proti Golden Knights bolestivě do nohy zasáhl kotouč, trénoval bez jakéhokoliv omezení, Ryan Spooner bude Bostonu chybět čtyři až šest týdnů. Důvodem jsou poraněná třísla.

A aby toho nebylo málo, středeční trénink po srážce s Andersem Bjorkem předčasně opustila brankářská jednička Tuukaa Rask. Jak na tom je a zda bude připraven zasáhnout do utkání proti Canucks, zatím není jasné.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.