bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bowness končí v Dallasu! Je čas, aby se organizace vydala jiným směrem, říká

20. května 2022, 22:10

Daniel Fekets

Rick Bowness patří mezi trenérské ikony kanadsko-americké NHL. Další zápasy na lavičce Dallasu už ale nepřidá, poněvadž na vlastní žádost odešel. „Vše jsem pečlivě zvažoval se svou ženou. Usoudili jsme, že nejlepší bude odejít,“ prohlásil sedmašedesátiletý stratég.

Charismatický Kanaďan se v roli trenéra objevil v NHL už v osmdesátých letech. Kromě Dallasu vedl i Winnipeg, Boston, Ottawu, Islanders, Phoenix, Vancouver a Tampu. Převážně však působil v roli asistenta hlavního trenéra. 

Po pětileté anabázi v Tampě se vydal v sezoně 2018/2019 do Texasu, kde zpočátku znovu plnil úlohu asistenta, nicméně po roce a půl nahradil Jima Montgomeryho. V létě 2020 dovedl Hvězdy až do finále, ve kterém se však musel sklonit svému předchozímu zaměstnavateli. 

Minulou sezonu se Dallas do play-off těsně nedostal, avšak letos se mu znovu povedlo proklouznout mezi nejlepší šestnáctku. Pavelski, Seguin, Benn a spol. se museli sklonit v sedmém zápase prvního kola hokejistům Calgary. 

Dallas hrál pod Bownessem poctivý hokej. Pro oko fanouška byl mnohdy až příliš defenzivní. Častokrát mu tento systém vycházel, především v již zmíněném ročníku 2019/2020. 

„Od příští sezony už nebudu koučem Stars. Je čas, aby se organizace vydala na trenérském postu jiným směrem. Rád bych poděkoval všem fanouškům za podporu. Bylo mi ctí reprezentovat Dallas Stars,“ řekl Bowness na rozloučenou. 

„Rick je jedním z nejlepších lidí, kteří kdy trénovali v NHL. Část své kariéry zasvětil Dallasu, za což mu mnohokrát děkujeme. Bylo nám ctí,“ navázal generální manažer Jim Nill. 

Právě on teď bude mít za úkol, aby Bownessova nástupce vybral. Spolu se zkušeným koučem končí i jeho asistenti Todd Nelson, Derek Laxdal a John Stevens. 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.